Binance review, de grootste crypto exchange ter wereld

Deze crypto gigant werd opgericht in 2017 en is in enkele jaren uitgegroeid tot de grootste crypto exchange ter wereld. De statistieken zijn duizelingwekkend. Dagelijks worden enkele miljarden verhandeld op het platform. Maar, wat betekent dit voor jou? In deze Binance review zetten we de voor- en nadelen uiteen. We zoomen in op de fees en kijken naar de veiligheid van de meest invloedrijke organisatie in de blockchain industrie. Maak direct een account aan bij Binance of lees verder voor meer info.

Wat is Binance?

Binance is een innovatieve crypto exchange. Na de oprichting in 2017 groeide Binance binnen acht maanden uit tot de grootste crypto exchange ter wereld. Het bedrijf is opgericht door de, van oorsprong, Chinese ondernemer Changpeng Zhao (CZ) en opereert wereldwijd. Het bedrijf heeft meer dan 1.300 medewerkers en is gevestigd in meer dan 20 verschillende landen.

Ondanks dat Binance voornamelijk een crypto exchange is, biedt het nog tal van andere diensten. De organisatie ziet zichzelf dan ook als een ecosysteem dat actief is in de blockchain industrie. Dat wordt duidelijk als je kijkt naar de andere activiteiten. Binance heeft een eigen academy om kennis te verspreiden over blockchain en cryptocurrency. Daarnaast hebben ze een eigen wallet ontwikkeld. Bovendien bieden ze ondersteuning aan initiatieven en ondernemers die actief zijn met blockchain technologie middels Binance Labs én ondersteunen goede doelen vanuit de Binance Charity Foundation.

Binance heeft ook een eigen cryptocurrency: de Binance Coin (BNB). Verderop in deze Binance review zullen we stilstaan bij BNB en het gebruik ervan.

Binance review

In een periode van slechts een paar jaar is Binance uitgegroeid tot de grootste crypto exchange ter wereld. Door het enorme aanbod van meer dan 250 verschillende cryptocurrencies en verschillende diensten rondom crypto’s zou je Binance kunnen zien als one-stop-shop. 

Het is een absolute crypto gigant en met een totaal marktaandeel van bijna 25% van alle cryptocurrency transacties wereldwijd is het haast onmogelijk om een Binance review te schrijven zonder bij de omvang van deze organisatie stil te staan. Ter vergelijking, jaarlijks worden in Nederland 4,9 miljard pintransacties gedaan. Binance verwerkt 5 miljard transacties, per uur.Logisch dus dat Binance veiligheid voorop stelt.

Toch lijken de mening verdeeld. Met een beoordeling van 4.7 in de Google Play Store krijgt de Binance app een goede beoordeling. Daar staat tegenover dat Binance beoordeelt wordt met een 2.1 op de populaire reviewsite Trustpilot. Deze beoordeling is echter vertekend. Het merendeel van de mensen dat een slechte Binance review heeft maakt gebruik van Trustpilot om reclame te maken voor andere websites. Slechte reviews krijgen helaas meer aandacht. Toch is met name de klantenservice van Binance voor verbetering vatbaar. Helaas is dit één van de gevolgen van de snelle groei. Verderop in deze Binance review komen we hier nog op terug.

Maar, een beoordeling op basis van reviews van anderen is natuurlijk gek. Daarom staan we in de rest van deze Binance review stil bij de volgende punten:

  • Veiligheid Binance 
  • Binance fees
  • Gebruik van de BNB coin
  • Veiligheid Binance wallet
  • Gebruiksvriendelijkheid app en web platform
  • Binance klantenservice

Veiligheid Binance

Als grootste crypto exchange in de wereld staat veiligheid natuurlijk hoog op de prioriteitenlijst van Binance. Met een totaal aandeel van ongeveer 25% van al het beheert vermogen op exchanges is dat ook niet gek. Maar de manier hoe jouw Binance wallet beschermd wordt en jouw vermogen beveiligd is bijzonder.

Binance is waarschijnlijk de meest veilige crypto exchange van allemaal. Door op maar liefst 7 verschillende manieren jouw Binance wallet te beschermen kan je met een gerust hart slapen. Zonder dat je zorgen hoeft te maken of jouw crypto’s nog in veilig in je wallet staan als je wakker wordt. In deze Binance review staan we stil bij de belangrijkste manieren die gebruikt worden om jouw vermogen te beschermen.

Gebruik van AI, gezichtsherkenning en data analyse

Door gebruik te maken van geavanceerde technologie beschermt Binance jouw wallet. Zo voorkomt Binance dat iemand kan inloggen op je Binance account. Gebeurt dit toch, dan maken deze slimme systemen het direct duidelijk dat er waarschijnlijk sprake is van een hack. 

Mocht iemand toegang krijgen tot de SIM-kaart van je telefoon. Dan kan in theorie jouw telefoon gebruikt worden voor toegang tot je telefoonnummer, email en 2 Factor Authenticatie. Maar doordat Binance data gebruikt om het platform te beveiligen ziet het platform dat dit waarschijnlijk gebeurt door iemand met slechte bedoelingen. Mocht iemand toch proberen een transactie te plegen – maar dit doet met een nieuw device (andere telefoon) of geld probeert op te nemen wordt jouw Binance wallet geblokkeerd. Je geld is veilig. Na een dergelijke “hack” kan je met de Binance klantenservice contact opnemen om opnieuw toegang te krijgen tot je wallet. 

Educatie over veiligheid

Eerder haalden we de Binance Academy al even aan. Op dit platform geeft Binance uitleg over allerlei zaken die te maken hebben met cryptocurrency, blockchain en veiligheid. De onderdelen die gaan over veiligheid maken je onder meer wegwijs in hoe hackers werken. 

Het is dan ook een misverstand dat ze proberen direct toegang te krijgen tot jouw gegevens. Veel vaker is er sprake van een scam. Hierbij proberen ze je gegevens van je te krijgen. Eigenlijk net als die vervelende sms-jes die krijgt over je bank. Dit, en veel andere voorbeelden worden aangehaald om jouw Binance wallet veilig te houden. 

Naast bovenstaande punten zijn er nog veel andere zaken die Binance doet om jouw vermogen te beschermen. In de guide “Hoe werkt Binance?” leggen we uit hoe het aanmeldproces van Binance werkt en hoe je crypto’s koopt.

Binance review – Veiligheid: 5/5

Binance fees

Een van de belangrijkste redenen om een exchange te kiezen in plaats van een broker is dat handelen makkelijker is. Zeker als dit jouw plan is, is het goed om te kijken naar de trading fees die je betaalt. De verschillende brokers en exchanges verdienen geld aan jouw transacties. Bij sommige aanbieders kunnen dit enkele procenten zijn. Anderen, waaronder Binance, hanteren juist lage kosten. Doordat Binance fees laag houdt richten ze zich op traders. Maar, ook als je niet wilt traden is het goed om deze fees te laten. 

In deze Binance review staan we stil bij de verschillende kosten die verbonden zijn aan het gebruik van het platform. Deze fees zijn onder te verdelen in aankoopkosten en transactiekosten. Aankoopkosten betaal je als je geld overmaakt naar een platform. Terwijl je transactiekosten betaalt als je van de daadwerkelijk handelt. Bijvoorbeeld van Bitcoin naar Ethereum. Deze kosten tezamen noemen we de Binance fees in deze review.

De Binance fees zijn overzichtelijk. Zeker als je kijkt naar aankoopkosten. Afhankelijk van je betaalmethode betaal je hier een bedrag voor. In het geval van iDEAL is dit slecht €1.30. Bankoverschrijvingen zijn helemaal gratis en maak je gebruik van een creditcard dan is dit 1.8% van het aankoopbedrag. We raden je dan ook af om gebruik te maken van een creditcard. Kies voor een bankoverschrijving of iDEAL om je eerste “rendement” te pakken.

De fees die Binance hanteert als aankoopkosten liggen in lijn met andere grote partijen. Vergelijk je dit echter met sommige brokers dan zijn aankoopkosten van tussen de één en twee procent geen uitzondering. Wil je geld van je Binance wallet over laten maken op je bankrekening? Dan is dat ook kosteloos. Alleen bij het overmaken naar een Visa/Mastercard betaalrekening worden kosten gehanteerd van 0.8% van het totale bedrage. 

Binance maker/taker fees

Naast de fees fees die betaald moeten worden scoort Binance ook goed op transactiekosten. Binancen hoort bij de allergoedkoopste exchanges.Om dit uiteen te zetten staan we eerst even stil bij de verschillende vormen van trades. Er zijn twee manieren om een transactie te doen. Maker en taker. In het geval van een maker order zet je als het ware een aan- of verkoop advertentie op. Je verkoopt bijvoorbeeld jouw Bitcoin voor een bedrag van € 40.000. Iemand anders kan er vervolgens voor kiezen om deze te accepteren. Jij bent in dit geval de market maker, terwijl de persoon die jouw “voorstel” wel ziet zitten de taker is. 

Binance heeft er baat bij als er meer openstaande orders. Daarom is het aanmaken van een transactie iets goedkoper dan het accepteren van een transactie. Je betaalt de kosten uiteraard pas op het moment dat jouw order is uitgevoerd. Als beginnende trader zijn de Binance fees voor zowel maker als taker 0.1% van het totale bedrag. Ga je meer handelen, dan gaat deze 0.1% verder omlaag. De totale fees kunnen dalen naar 0.02% voor een maker order en 0.04% voor een taker order. Je moet in dat geval wel een totaal transactie volume hebben van meer dan 150.000 Bitcoins. 

Binance review – Fees: 5/5

Gebruik van de Binance coin

Aangezien het geld bij Binance verdiend wordt met transacties hebben ze baat bij een goed gevuld orderboek. Dat is een van de redenen dat Binance nog een andere manier heeft waarmee je korting op de transactie fees kunt krijgen. Binance heeft haar eigen cryptocurrency. De BNB-coin. Door transactiekosten te betalen met de BNB-coin krijg je nog eens 25% korting op jouw transactiekosten. Dit geldt zowel in het geval van maker als taker fees. 

Doordat Binance zo’n belangrijke organisatie is op gebied van cryptocurrency en crypto trading is de waarde van de Binance coin de afgelopen maanden enorm hard gestegen. Begin februari stond de prijs nog op €40, terwijl de koers inmiddels opgelopen is tot tussen de € 300 en € 500 euro. Daarmee behoort het ook tot de belangrijkste cryptovaluta in de markt.

Veiligheid Binance wallet

Gezien het grote aantal gebruikers en het verdienmodel van Binance is veiligheid essentieel. Ook in het geval van jouw Binance wallet is dit merkbaar. Ieder device dat je gebruikt moet worden goedgekeurd door middel van een emailbevestiging en ook 2FA (2 Factor Authenticatie) wordt ten strengste aangeraden. 

Lijkt het erop als iemand anders toegang krijgt tot jouw wallet dan blokkeert Binance tijdelijk jouw wallet. Hierdoor is het haast onmogelijk om geld van jouw Binance wallet naar een andere wallet of bankrekening over te schrijven. In de zeldzame gevallen dat dit wel gebeurt biedt Binance ook nog een andere vorm van veiligheid aan. Er is een gezamenlijke pot met geld die opgebouwd wordt uit een gedeelte van alle verzamelde Binance fees. Ben je gehackt dan kan je in sommige gevallen aanspraak maken op een compensatie van je verlies. Dit proces schijnt overigens wel tijdrovend te zijn. Maar, in het geval van een verlies van duizenden euro’s is dat misschien niet zo erg.

Gebruiksvriendelijkheid app en web platform

Net als veel andere exchanges heeft Binance een eigen app. Traden in de app is extreem eenvoudig maar als beginner kan het misschien een beetje overweldigend zijn. Daarom heeft Binance twee opties. Binance en Binance Lite. De Lite versie biedt minder opties en maakt het daarmee aanzienlijk overzichtelijker. In het geval van de Binance fees die betaald moeten worden is er overigens geen verschil.

Naast de app kan je via de website ook gebruik maken van het handelsplatform. Ondanks dat dit goed werkt is het webplatform minder intuitief. Het is duidelijk dat de nadruk ligt op gebruik van de app. Bovendien bevat de app ook allerlei andere opties die niet alleen gaan over het handelen in cryptocurrency. Denk hierbij aan staking, handelen in futures, je Binance creditcard beheren of instappen in beginnende crypto-projecten. 

Als ervaren handelaar biedt het platform van Binance uitstekende gebruiksvriendelijkheid. Zowel in de app als in de web applicatie kan je heel veel verschillende trading-indicators toevoegen. Hierdoor heb je veel flexibiliteit en analyse mogelijkheden. Dit in combinatie met de lage fees die Binance hanteert maakt het extreem geschikt voor handelaren. 

Zoals gezegd, het Binance platform kan overweldigend zijn als je net begint. Het biedt ontzettend veel opties en als je eenmaal gewend bent werkt het platform geweldig. Voor een beginnende crypto trader kan het echter wat ingewikkelder zijn om te beginnen. Daarom hebben we ook een stap voor stap handleiding geschreven voor Binance.

Binance review klantenservice

De klantenservice van Binance beschouwen wij als het enige punt van aandacht. Omdat Binance zo hard is gegroeid de afgelopen jaren is de klantenservice vaak langzaam in reageren. De focus bij Binance ligt op veiligheid. Vragen over de veilgheid van je account of als een account geblokkeerd is worden aanzienlijk sneller opgelost dan vragen die gaan over alternatieve producten die Binance aanbiedt. 

Het is duidelijk dat Binance keuzes maakt omtrent haar klantenservice. De kwaliteit van de klantenservice is goed, maar de reactiesnelheid dus wat laag. Al met al is dit het voornaamste punt van verbetering voor Binance. 

Binance review – Klantenservice: 3/5 

Binance review eindoordeel

De grootste exchange ter wereld is een absoluut succesverhaal in de crypto industrie. Het scoort goed om veel vlakken, maar met name op gebied van klantenservice is er ruimte voor verbetering. De kosten die Binance hanteert en de functionaliteiten van het platform behoren tot de beste in de markt. 

Binance beoordeling: 4.5/5

Ben je na het lezen van deze Binance review overtuigd geraakt? Maak direct een account aan en begin met handelen via de grootste crypto exchange ter wereld!