Home Nieuws en guides Investeren in Bitcoin
Alles wat je moet weten voordat je gaat investeren in Bitcoin.

Investeren in Bitcoin

Inmiddels heb je al tal van nieuwskoppen voorbij zien komen. Bitcoin blijkt steeds meer waard te worden. Natuurlijk wil ook jij daarom investeren in Bitcoin. Begrijpelijk, maar het blijft wel belangrijk dat je weet wat je doet. Je willen immers wel rendement uit je investering halen.

investeren in bitcoin

Geld verdienen met Bitcoin

Droom je ook van een zorgeloos leven? Leven op tropische stranden en nooit meer werken? Misschien wel met pensioen op je 40e of eerder? We willen allemaal geld verdienen met Bitcoin. Maar hoe werkt dat eigenlijk? Wat zijn de manieren om dat te doen? Nu je weet dat Bitcoins veilig zijn, leggen we je uit hoe je geld kan verdienen met Bitcoin. Of verliezen natuurlijk. Ook al denk je daar misschien nu niet over na. 

Er zijn meerdere manieren om geld te verdienen met Bitcoin. Wees je bewust van het feit dat Bitcoin heel volatiel is. De waarde van Bitcoin stijgt en daalt. Ga je aan de slag met Bitcoin dan is er dus een kans dat je geld meer waard wordt, maar ook minder. Stop dus nooit al je geld in Bitcoin of in andere crypto’s. Doe dit alleen met geld dat je kan missen. 

Wil je beginnen met Bitcoin? Dan zijn er een aantal manieren om geld te verdienen. We zetten ze voor je onder elkaar.

Investeren in Bitcoin

Beginnen met Bitcoin is spannend. Je kan veel geld verdienen door te investeren in Bitcoin. De waarde van Bitcoin is de afgelopen jaren enorm gestegen. Veel mensen zijn miljonair geworden met Bitcoin. De meest gebruikte manier hiervoor was door te investeren in Bitcoin. Koop je een Bitcoin en stijgt deze in waarde? Dan heb je geld verdiend. Het verschil tussen het bedrag van je aankoop en van de verkoop heet rendement. 

Net als bij beleggen in aandelen streven beleggers en investeerders in Bitcoin ernaar een zo hoog mogelijk rendement te behalen. Bitcoin heeft de afgelopen jaren een positief rendement behaald. In 2020 steeg de prijs van een Bitcoin met bijna 300%, van ongeveer € 6.500 naar bijna € 24.000 euro. Ga je er van uit dat de waarde verder stijgt? Vergelijk dan Bitcoin aanbieders.

Hoeveel moet je investeren in Bitcoin?

Natuurlijk een belangrijke vraag. De koers van Bitcoin is volatiel. Op sommige dagen stijgt de waarde met meer dan 10%. Maar geen enkele markt gaat in één rechte lijn omhoog. Investeer dus alleen een bedrag dat je kan missen. En stop tijd in het begrijpen van Bitcoin. De techniek en potentiële verdiensten zijn prachtig. Maar niet zonder risico’s. 

Bitcoin en andere cryptocurrencies worden steeds populairder. Grote institutionele beleggers – zoals pensioenfondsen en vermogensbeheerders –  stappen ook in Bitcoin. Dit doen ze ook niet met het volledige kapitaal dat ze beheren. Houdt een financiële buffer van 6 tot 12 maanden aan. Mocht het – om wat voor reden – dan misgaan, dan heb je nog een appeltje voor de dorst.

Het verschil tussen Bitcoin en aandelen

Ondanks dat er zeker gelijkenissen zijn tussen Bitcoin en aandelen, zijn er ook belangrijke verschillen. Koop je een aandeel dan koop je in feite een stukje eigendom van een organisatie. Tot op zekere hoogte is daar geen verschil in met Bitcoin. Daarbij koop je eigenlijk een stukje informatie die opgeslagen staat in de blockchain. Hierin staat dat jij de eigenaar bent van Bitcoins en overige informatie rondom de transactie. Het belangrijkste verschil is dus niet zozeer het eigendom. Het bezit van een aandeel geeft je eigendomsrecht van een organisatie. Wanneer jij een Bitcoin bezit maakt dit jou de eigenaar van een Bitcoin.

Echter is er wel een verschil in de rechten die voortvloeien uit dit eigendomsrecht. Aandelen geven jou in enige mate aanspraak op een fysiek bedrijf, of de winsten die uit de bedrijfsvoering voortvloeien. Vaak in de vorm van dividend. Dat is bij investeren in Bitcoin niet het geval. 

Wel kan je bij zowel aandelen als door te investeren in Bitcoin meegenieten van de stijging van de koers van een aandeel of de Bitcoin koers. Ben je benieuwd naar de koersontwikkeling van tal van verschillende cryptocurrencies? Neem dan is een kijkje op coinmarketcap.

Tips om in Bitcoin te investeren

Kies je voor een lange termijn investering of wil je juist dagelijks bezig zijn met Bitcoin? We waarschuwen je alvast. Begin je eenmaal echt met investeren in Bitcoin dan is het al snel een beetje verslavend. Regelmatig hoor je van beginnende en meer ervaren investeerders dat ze ‘s ochtends als eerste kijken naar de waarde van hun assets. Om je te behoeden voor een aantal fouten, hierbij een aantal tips.

  1. Begin met een plan. Stel vooraf vast hoeveel geld je wilt  investeren in Bitcoin.  Investeer niet meer dan je kan missen. Bepaal ook vooraf wanneer je uitstapt.
  2. Bepaal wat je doel is en hoe snel je dit wilt behalen. Dat bepaalt de keuze of je gaat investeren in Bitcoin via een exchange, of dat je je Bitcoins direct in een wallet opslaat, zodat je hier niet meer naar om hoeft te kijken.
  3. Hoeveel tijd wil je kwijt zijn aan het investeren in Bitcoin? 
  4. Denk aan de veiligheid. Deel nooit je private keys met andere.
  5. Ga je actief traden? Zorg dan dat je aan de slag gaat via een betrouwbare exchange. En zorg er voor dat je 2 Factor Authentication (2FA) instelt. In Nederland is de betrouwbare exchange Bitvavo een goede tip.