Home Nieuws en guides Bitcoin koers: voorspelling april 2022

Bitcoin koers: voorspelling april 2022

Sinds onze laatste maandupdate zijn er geen grote macro-economische ontwikkelingen geweest die van significante invloed zijn op de Bitcoin koers. We kunnen daarmee direct inzoomen op technische analyse om belangrijke prijsniveaus in kaart te brengen.

In de Bitcoin koers voorspelling van maart was te zien dat de Bitcoin koers zich binnen een sterke price range aan het bewegen was. Een koersdaling naar 35.000 dollar, of een koersontwikkeling boven de 45.000 dollar zouden daarmee interessante punten zijn om posities in Bitcoin te nemen. Uiteindelijk is de koers zich boven range high gaan ontwikkelen. Op dit moment schommelt de Bitcoin koers rond de 46.000 dollar. Een mooi instappunt om (extra) posities in Bitcoin te nemen heeft zich inmiddels voorgedaan. Een goed moment om te kijken wat we komende maand kunnen verwachten.

bitcoin koers april_1

Wat is onze voorspelling van de Bitcoin koers van april 2022?

Wanneer we kijken naar het 4H time frame dan zien we dat de prijs zich mooi boven range high heeft ontwikkeld. Daarmee is het gebied van 44.000 dollar tot 45000 dollar veranderd van een belangrijke weerstand zone in een sterke support zone. Zolang de koers van Bitcoin zich boven deze zone ontwikkelt kunnen we verder omhoog blijven kijken. Mocht de koers van Bitcoin onder deze zone komen dan doe je er verstandig aan om je Bitcoin posities af te schalen. De prijs valt daarmee terug in de oude price range. Dat maakt verdere koersontwikkeling naar beneden aannemelijk. 

Het interessant om te kijken hoeveel ruimte er op dit moment aan de bovenkant zit. Om die vraag te beantwoorden moeten we inzoomen op de weekly en monthly time frames. 

 

De maandgrafiek van Bitcoin laat zien dat de prijs zich op dit moment rond het midden van een grotere price range bevind. Dat maakt het lastig om te voorspellen wat de prijs op korte termijn gaat doen. Wanneer we gaan kijken naar de weekgrafiek van Bitcoin, zien we een belangrijke weerstand zone tussen de 48.000 dollar en 51.000 dollar. De koers heeft reeds wat weerstand rond deze zone ondervonden. Je zou hier prima op in kunnen spelen door rond deze zone je Bitcoin posities wat af te schalen. Mocht de koers van Bitcoin door deze zone heen breken, dan zien we dat er zeer veel ruimte naar boven ligt. Dit zou een goed moment zijn om je posities in Bitcoin verder op te schalen. De eerstvolgende weerstand zone ligt vanaf dat moment rond de 60.000 dollar.

Ben je van plan om posities in Bitcoin te gaan nemen? Bekijk direct waar je het beste Bitcoin kan kopen.

Bitcoin dominance april 2022

We zien de Bitcoin dominance nog steeds bewegen in een grotere price range. De recente dip naar beneden geeft aan dat verschillende altcoins de laatste weken enkele mooie bewegingen omhoog hebben laten zien. Echter beweegt de Bitcoin dominance zich nog vrij ver van de bovenste price range. Dit maakt het nog niet heel interessant om volop je Bitcoin posities om te zetten in altcoins.

bitcoin dominance april 2022