Home Nieuws en guides Bitcoin koers: voorspelling april 2023

Bitcoin koers: voorspelling april 2023

Ontwikkeling Bitcoin koers afgelopen periode

We zien dat Bitcoin inmiddels de price range van 18.000 tot 25.200 dollar heeft verlaten. Zoals verwacht heeft er een zeer krachtige opwaartse prijsontwikkeling plaatsgevonden na het breken van de range high rond 25.200 dollar. Daarmee lijkt definitief een einde van de bear market te zijn ingeluid. En daarmee ligt meer opwaartse prijsontwikkeling in het vooruitzicht. Inmiddels zien we dat Bitcoin recent de 31.000 dollar heeft aangetikt en weer is teruggezakt naar 29.000 dollar.

bitcoin koers maart 2023

Wanneer we uitzoomen en meer gaan kijken op de wat hogere time frames dan is goed te zien dat de zone rond 31.000 dollar historisch gezien zeer belangrijk is geweest. Het is dan ook niet gek dat de Bitcoin koers in eerste instantie wat weerstand ondervind rond dit level. Meerdere rejections rond dit level zou onze bias meer bearish maken. Aan de andere kant zou het breken van dit level op korte termijn zorgen voor een zeer bulish vooruitzicht voor komende periode. Ons advies is dan ook om de ontwikkeling van de prijs rond dit level goed in de gate te houden.

bitcoin weekly april 2023

Als we gaan kijken naar de kortere time frames dan zien we dat de prijs zich op dit moment rond een belangrijk support level bevind. Mocht de prijs zich onder de 29.000 dollar gaan voortbewegen dan is een verdere daling richting de 26.600 dollar aannemelijk. Echter zo lang de prijs zich boven de 29.000 dollar bevind dan is een volgende test van de 31.000 dollar zone aannemelijk.

bitcoin koers verwachting april 23 short term

Volatiele dagen vanwege onrust op de markt

Wat opviel de laatste dagen was de zeer snelle koersdaling van 31.000 dollar richting de 27.000 dollar. Geruchten op de markt waren in dit geval de oorzaak. Zo ging het verhaal dat een flinke oplage aan Bitcoins van de failliete exchange MT.Gox in omloop zou worden gebracht. Een flinke toename in aanbod heeft vaak een dalende prijs tot gevolg. Uit angst hiervoor zagen we flink wat oplopende verkoopdruk. Echter bleek dit  slechts van korte duur. Nadat de geruchten werden ontkracht schoot de Bitcoin koers weer terug richting de 30.000 dollar.

Ontwikkeling Bitcoin dominance

We zien dat de Bitcoin dominance zich op dit moment rond een cruciaal level bevind. Namelijk de range high van een price range die al meer dan een jaar actief is. Dat betekent opletten geblazen. In het geval dat de Bitcoin dominance zich verder boven de price range blijft ontwikkelen is het raadzaam om nog even weg te blijven van altcoins. Echter is dit ook het moment waarop we een rejection van de range high kunnen gaan zien. In dat geval zullen de omstandigheden voor altcoins er een stuk rooskleuriger uit komen te zien. Interessante periode dus!

bitcoin dominance april 2023