Home Nieuws en guides Bitcoin koers: voorspelling augustus 2022

Bitcoin koers: voorspelling augustus 2022

Uitkomsten FOMC meeting 27 juli

Tegen het einde van afgelopen maand stond er een FOMC meeting van de Amerikaanse FED op de agenda. Zoals we de laatste maanden vaker hebben gezien brengen deze meetings regelmatig flink wat volatiliteit in de markt met zich mee. In dit geval was een renteverhoging van 75 BPS in lijn der verwachting. De toelichting en de prognose voor de rest van het jaar die hierop volgde, zorgde voor een mooie positieve prijsontwikkeling van de Bitcoin koers. De economie lijkt wat minder te gaan versnellen, wat uiteindelijk het doel is van de renteverhogingen. Daarnaast liet de FED doorschemeren de huidige rentestand ongebruikelijk te vinden. Dit zou een toekomstige wijziging in het beleid kunnen impliceren. Wat uiteindelijk weer van positieve invloed kan zijn op de koers van Bitcoin.

Terugblik Bitcoin koersverloop juli 2022

In onze vorige maandupdate benoemde we al dat historisch gezien de goede inkooppunten onder de EMA-200 liggen. Verder brachten we een actieve price range in kaart die van 17.500 dollar tot 22.000 dollar loopt. Acceptatie boven deze range zou verdere koersontwikkeling naar boven aannemelijk maken.

Terugkijkend op afgelopen maand blijken beide scenario’s inmiddels te zijn uitgespeeld. De prijs is zich buiten de bovenste range gaan ontwikkelen. En op dit moment beweegt de Bitcoin koers weer boven de EMA-200 rond de 23.500 dollar. 

bitcoin koers terugblik juli 2022

Wat mogen we van de Bitcoin koers in augustus 2022 verwachten?

Op basis van de koersontwikkeling van afgelopen weken is onze bias redelijk positief. We zien dat de Bitcoin koers mooie higher lows en higher highs laat zien. Verder zal de EMA-200 als nieuwe support zone gaan functioneren. Als we kijken naar de mogelijke up-side van komende periode dan zien we weinig weerstand zitten tot rond de 28.500 dollar. Al met al beginnen we steeds meer bevestiging van een bodem te krijgen. Waarbij we inmiddels gestart zijn met een nieuwe fase van accumulatie. Op dit moment liggen de beste zones om je Bitcoin posities verder op te schalen rond nieuwe higher lows die nog gezet moeten gaan worden.  Rond de 28.500 dollar zou een mooi moment zijn om wat winst te nemen. Wil je direct Bitcoin kopen? Bekijk dan nu waar je het beste Bitcoin kan kopen.

Beste altcoins augustus 2022

Verschillende altcoins hebben de afgelopen weken mooie opwaartse prijsontwikkeling laten zien. Hoewel Bitcoin op dit moment klaar lijkt voor een nieuwe run naar boven zijn er enkele altcoins die komende maand onze aandacht hebben. Dit zijn:

  • KDA
  • OP
  • RUNE
  • SHIB
  • TRX
  • UNI
  • ROSE

Deze altcoins hebben ieder een mooie monthly close laten zien. En lijken zich op te maken voor een nieuwe run naar boven.