Home Nieuws en guides Bitcoin koers: voorspelling december 2022

Bitcoin koers: voorspelling december 2022

Een korte terugblik op afgelopen periode

Het belangrijkste macro-economische nieuws stond deze maand in het teken van de bekendmaking van de  inflatiecijfers, en het rentebeleid van de US. 

Dinsdag 13 december werden de maandelijkse inflatiecijfers bekendgemaakt. Deze bleken een stuk gunstiger uit te vallen dan vooraf werd verwacht. We zagen de Bitcoin koers direct doorschieten naar de 18.300 dollar. Wat hierop volgde was de aankondiging van een aanpassing van het rentebeleid op 14 december. Waarvan we weten dat dit doorgaans van invloed is op de Bitcoin koers. Daar waar de markt rekenden op een lichte verhoging van 50BPS zagen we dit in praktijk ook uitkomen. Al met al was dit niet het nieuws wat voor veel volatiliteit in de crypto markt zorgden. 

Wat volgden was de persconferentie waarin het beleid voor komend jaar verder werd toegelicht. Een belangrijke aankondiging hierin is dat de FED verwacht de renteverhogingen ook komend jaar te moeten doorzetten. De markt reageerden hier direct op, en we zagen de Bitcoin koers naar beneden duiken. 

bitcoin koers voorspelling december 2022 1

Bitcoin koers vanuit TA perspectief

In de maandupdate van november deelden we de prijs range waarbinnen Bitcoin zich nu begeeft. Al met al lijkt deze price range prima zijn werk te doen. De opwaartse prijsontwikkeling na aankondiging van de inflatiecijfers van de US kwam precies tot einde bij de huidige range high. Zoals vaker gedeeld zijn de randen van een prijs range de momenten waar je posities verkoopt of inneemt. In dit geval was de range high van 18.300 dollar een zeer geschikt moment om posities af te schalen.

De rejectie rond range high maakt het voor de komende periode aannemelijk dat de Bitcoin koers weer richting range low gaat bewegen. Deze ligt rond de 15.600 dollar. Dit zou daarmee weer een mooi moment zijn op posities in Bitcoin verder op te schalen.

bitcoin koers voorspelling december 2022 2

Ontwikkeling Bitcoin dominance

De ontwikkeling van de Bitcoin dominance laat zien hoe krachtig Bitcoin op dit moment is ten opzichte van altcoins. In onderstaande grafiek is mooi te zien hoe de Bitcoin dominance zich van de onderste support zone omhoog is gaan bewegen. Aangezien de eerst serieuze weerstandzone pas ronde de 48% ligt is het aannemelijk dat deze ontwikkeling zich ook de komende periode nog verder doorzet. Daarmee blijft het verstandig om voorlopig nog even weg te blijven uit altcoins. En je voornamelijk te concentreren op Bitcoin.

bitcoin dominance december 2022