Home Nieuws en guides Bitcoin koers: voorspelling februari 2022

Bitcoin koers: voorspelling februari 2022

De afgelopen weken hebben  een aantal macro-economische events plaatsgevonden die van negatieve invloed zijn geweest op verschillende financiële assets. De Amerikaanse FED kondigde aan het tempo van het bijdrukken van geld te verlagen, en sprak de verwachting uit de rente op korte termijn te moeten verhogen. Dit als reactie op de sterk toenemende inflatie, die we sinds begin dit jaar in verschillende markten terugzien. 

Verder hadden de financiële markten last van de oplopende spanningen tussen Rusland en Oekraïne, met als dieptepunt de Russische militaire invasie die deze week is gestart. Ook de Bitcoin koers is hier stevig door geraakt. 

In de Bitcoin koers voorspelling van januari zagen we dat Bitcoin zich beweegt binnen een prijs range van 42.000 tot 52.000 dollar. We gaven hierbij aan dat wanneer de Bitcoin koers zich onder de range low van 42.000 dollar zou gaan bewegen, we meer downsize mogen verwachten in de aankomende weken. We zien dat dit uiteindelijk ook gebeurd is.

Op dit moment zien we de Bitcoin koers een beetje in niemandsland bewegen tussen de 35.000 en 39.000 dollar. Een echte bodem lijkt vooralsnog nog niet gevormd. Daarbij moeten we rekening houden met macro-economische ontwikkelingen die op dit moment alles behalve stabiel zijn. Wat ons betreft nog geen goed moment om extra risico aan te gaan en nieuwe posities in Bitcoin in te nemen. Dan rest de vraag, wat is wel een goed moment?

bitcoin koers voorspelling februari

Wat is onze voorspelling van de Bitcoin koers van komende maand?

Wanneer we uitzoomen en kijken naar de wat hogere time frames, dan zien we dat de koers nog wat ruimte heeft om verder naar beneden te gaan. We zien dat de daily range low een level is waarbij de prijs in het verleden goed op heeft gereageerd. Verder zien we nog een belangrijke weekly demand zone zitten tussen de 32.000 en 34.000 dollar. We zien dat de prijs hier ook al eerder sterk op heeft gereageerd.

Het is belangrijk om extra posities in Bitcoin te nemen op momenten waar je risk-reward verhouding zo optimaal mogelijk is. Het moment waarbij de Bitcoin koers zich tussen de 29.000 en 33.000 dollar beweegt zou een goed voorbeeld zijn hiervan. We hebben hierbij de weekly demand zone en de daily range low die als extra support dienen. Een invalidatie van deze trade zou een prijsontwikkeling onder de range low zijn. Wanneer dit gebeurd is het verstandig om geen posities meer in Bitcoin te nemen, omdat verder down-size dan aannemelijk is.

Ben je van plan om posities in Bitcoin te nemen? Bekijk direct waar je het beste Bitcoin kan kopen.

Bitcoin dominance

In de maandupdate van januari gaven we al aan dat de Bitcoin dominance zich op een zeer belangrijk supportlevel begeeft. Het lag daarmee in de lijn der verwachting dat de Bitcoin koers zich ten opzichte van de Altcoin koersen zich positief zou ontwikkelen. We zien dat dit de laatste weken ook gebeurd is. De Bitcoin dominance is verder omhoog gekropen

Wat ons betreft is het dan voor nu ook niet raadzaam om op brede schaal posities in altcoins te nemen. Gezien de opwaartse trend en de ruimte die er nog ligt tot het eerstvolgende weerstandslevel, verwachten we dat de Bitcoin dominance de komende tijd verder zal stijgen.