Home Nieuws en guides Bitcoin koers: voorspelling januari 2022

Bitcoin koers: voorspelling januari 2022

Sinds de all-time-high van Bitcoin in november 2021 zien we dat Bitcoin naar beneden is gaan trenden. Uiteindelijk zagen we een flinke crash begin december waarna direct een nieuwe price range is ontstaan. Kenmerkend voor een price range is de sterke reactie die we vaak zien rondom de randen van de range. Dit zijn over het algemeen ook goede momenten om in nieuwe posities te gaan, bij de onderkant van de range. Of juist je posities te verkopen, bij de bovenkant van de range. 

bitcoin koers voorspelling januari 2022

Wat is onze voorspelling van de Bitcoin koers?

We zien dat na het ontstaan van de range de Bitcoin koers twee keer de range high heeft opgezocht, waarna een sterke reactie naar het midden van de range heeft plaatsgevonden. Ook zien we dat rond de 46.000 dollar een sterk gebied zit wat eerder als support heeft gediend. Op 5 januari verloor Bitcoin hier support waarna de koers een flinke duik naar beneden heeft genomen. In de dagen die volgde zagen we veelvuldig interactie met de range low, waarbij de koers zich buiten de range leek te gaan ontwikkelen. Positief is dat de koers al weer snel binnen de range is gaan bewegen. Daarbij heeft deze week een mooie hertest van range low plaatsgevonden. We zien hierna direct een mooie bounce naar boven in de range.

Onze verwachting is dat de Bitcoin koers zich deze maand verder omhoog gaat bewegen in de range. Echter mogen we rond de 46.000 dollar wel flinke weerstand verwachten. Mocht deze zone doorbroken worden dan is onze verwachting dat Bitcoin weer richting range high ter hoogte van 52.000 dollar gaat bewegen. We voorzien in dit scenario geen reden om op korte termijn uit Bitcoin te stappen. De huidige koers geeft eerder mogelijkheden om Bitcoin te kopen.

Een ander scenario waar we rekening mee houden is dat de koers van Bitcoin definitief onder de range low gaat ontwikkelen. Een daily close van onder de 41.000 dollar zou daarvoor al een indicator kunnen zijn. Mocht dit scenario zich voordoen dan verwachten wij dat de koers een langere periode naar beneden zal gaan bewegen. In dat geval zou het ook verstandig zijn om uit je Bitcoin posities te stappen.

Ben je van plan om posities in Bitcoin te gaan nemen? Bekijk direct waar je het beste Bitcoin kan kopen.

Bitcoin dominance

Bij het analyseren van de koersontwikkeling van Bitcoin is het ook belangrijk om naar de Bitcoin dominance te kijken. Deze indicator geeft aan wat het aandeel van Bitcoin is in de totale market cap van crypto assets.

btc dominance januari 2022

 

In bovenstaande chart zien we dat de Bitcoin dominance zich op dit moment op een sterke support zone begeeft. Het is daarmee aannemelijk dat de Bitcoin dominance zich de komende weken omhoog zal ontwikkelen. Dit is echter geen garantie voor een positieve ontwikkeling van de Bitcoin koers. Dit geeft enkel aan dat de verhouding van geld wat in Bitcoin zit ten opzichte van de hoeveelheid geld die in altcoins zit, in het voordeel van Bitcoin zal bewegen.

Mochten we zien dat de Bitcoin dominance hier zijn support zone zal gaan verliezen, dan is het aannemelijk dat altcoins ten opzichte van Bitcoin de komende tijd beter gaan presteren.