Home Nieuws en guides Bitcoin koers: voorspelling januari 2023

Bitcoin koers: voorspelling januari 2023

Is de bodem van de huidige bear market bereikt?

In onze maandupdate van november hebben we al even stilgestaan bij de marktcondities waarbij historisch gezien vaak bodems gevormd worden. Vaak worden bodems gevormd wanneer er veel negatieve verkoopdruk is geweest en er veel onrust in de markt heerst. Dit gaat vaak gepaard met een macro-economisch event wat zorgt voor een zeer snelle en sterke koersdaling. Al deze condities zagen we in de maand november tijdens het faillissement van FTX. Destijds zakte de Bitcoin koers weg tot aan de 15.800 dollar. Inmiddels is de Bitcoin koers met meer dan 47% gestegen tot over de 23.000 dollar. Daarmee lijkt de bodem van deze bear market definitief gezet.  

Bodem 2022

Verwachting Bitcoin koers komende maand

Na de jaarwisseling is Bitcoin ontzettend sterk geweest en hebben we een mooie break-out van de price range gezien, die destijds actief was. Doordat de Bitcoin koers inmiddels acceptatie boven de 18.500 dollar heeft gevonden is het sentiment in de markt ook omgeslagen van bearish naar bullish. We vinden het eerste serieuze weerstand level rond de 24.300 dollar. Hier vinden een weekly resistence. En wanneer we iets verder omhoog kijken zien we nog een weerstand level rond de 25.200 dollar. Hier zit een range high van een eerdere price range. Het is dan ook onze verwachting dat de Bitcoin koers komende periode richting deze levels gaat bewegen voordat we een eerste serieuze retrace kunnen gaan zien. Je doet er dan ook goed aan om rond deze levels je posities goed in de gate te blijven houden. De reactie rond deze levels kan ons namelijk informatie geven over welke richting we komende weken zullen opgaan. Mocht de koers direct door deze weerstand levels heen schieten, dan is verdere koersstijging richting de 28.000 dollar aannemelijk.

support levels jan 2023

Aanstaande FOMC meeting en renteverhogingen

Deze week staan er weer een aantal belangrijke macro-economische events op de agenda. Aankomende woensdag staat in het teken van nieuwe renteverhogingen in de US. Hierbij is een renteverhoging van 25 BPS reeds ingeprijst in de koers. Een grotere verhoging zal van negatieve impact zijn en helemaal geen renteverhoging zal zeer positief uitpakken. In navolging van de renteverhoging zal er weer een persconferentie zijn waarbij de huidige economische stand van zaken zal worden toegelicht. Daaropvolgend krijgen we wederom een kijkje in de keuken wat betreft het beleid voor komende periode. Hierbij zullen maatregelen die een remmend effect hebben op de economie van negatieve impact zijn, waarbij een reeds afgekoelde economie voor meer optimisme zal gaan zorgen. Een zeer interessante week voor de boeg dus!