Home Nieuws en guides Bitcoin koers: voorspelling juli 2022

Bitcoin koers: voorspelling juli 2022

Terugblik Bitcoin koersverloop juni 2022

In onze maandupdate van juni hebben we stilgestaan bij de flinke koersval die in de maand mei heeft plaatsgevonden. Deze snelle neerwaartse prijsontwikkeling werd aangejaagd door de aangekondigde renteverhoging van de Amerikaanse FED en de onrust die in de markt ontstond rondom stable coins. De vraag was of de Bitcoin koers in juni langzaam een bodem kon gaan vormen binnen de price range van 28.000 tot 31.000 dollar. Wij schreven destijds al dat het verstandig zou zijn om eerst acceptatie boven of onder deze range af te wachten, voordat je  posities in Bitcoin zou gaan opschalen of afschalen.

EMA 200 & previous all-time-high

Er zijn twee belangrijke indicatoren die we kunnen gebruiken bij het traden van Bitcoin: de EMA-200 en de previous all-time-high. De EMA-200 staat voor de gemiddelde slotkoers van Bitcoin gerekend over de laatste 200 dagen. Deze indicator is belangrijk omdat historisch gezien de goede koopmomenten vaak onder de EMA-200 liggen. De previous all-time-high geeft de hoogste koers aan van de voorgaande bull cycle. Deze prijs is belangrijk omdat historisch gezien de koers van Bitcoin niet eerder onder deze koers is gekomen. In dit geval 19.800 dollar. 

Helaas hebben we afgelopen maand gezien dat de Bitcoin koers zich buiten de eerder genoemde price range is gaan bewegen, en een flinke val naar beneden heeft gemaakt. Zelfs zo ver dat we inmiddels onder de voorgaande all-time-high, en onder de EMA-200 zijn gekomen. Een historische gebeurtenis. 

bitcoin koers juni 22 EMA

Wat is onze voorspelling van de Bitcoin koers van juli 2022?

De snelle prijsontwikkeling naar beneden heeft er voor gezorgd dat er wederom een nieuwe price range is ontstaan. Deze bevind zich tussen de 17.500 en 22.000 dollar. Zoals altijd is het verstandig om enkel posities in Bitcoin te nemen of af te schalen aan de randen van de range. We zien inmiddels dat er een korte deviation aan de bovenkant van de range heeft plaatsgevonden. Voor nu is het dus wachten op acceptatie boven de range, of onder de range. Tot die tijd is het verstandig om je posities rond range high af te schalen en rond range low weer op te schalen. 

Mocht de koers van Bitcoin zich boven de bovenste price range gaan bewegen, of bij de onderste price range aankomen. Bekijk dan direct waar je het beste Bitcoin kan kopen.

Mogelijke periode van accumulatie gestart?

Inmiddels staat de Bitcoin koers alweer 70% lager dan de top die we in november vorig jaar zagen. Het zou niet gek zijn wanneer we komende maanden een periode van accumulatie gaan zien. Dit is een langere periode van zijwaartse beweging die (grote) spelers gebruiken om hun posities te vullen voor een nieuwe opwaartse cycle. Echter moeten we de huidige macro-economische omstandigheden goed in ons achterhoofd houden. Daarmee is een lagere bodem zeker nog niet uitgesloten. 

Bitcoin dominance juli 2022

We zien dat de Bitcoin dominance nu een aantal keer het belangrijke weerstand level aan de bovenkant heeft getest. Hoe vaker een zone getest wordt, hoe zwakker deze wordt. Verder is er nog steeds sprake van een opwaartse trend. En met de positie waar Bitcoin zich op dit moment bevind in ons achterhoofd, is het te verwachten dat de Bitcoin dominance komende periode weer verder gaat toenemen. Dat maakt het vooralsnog niet heel interessant om in posities in altcoins te gaan opschalen.