Home Nieuws en guides Bitcoin koers: voorspelling juni 2022

Bitcoin koers: voorspelling juni 2022

Terugblik Bitcoin koersverloop mei 2022

Sinds onze laatste Bitcoin update is er ontzettend veel gebeurd in crypto land. Zo hadden we de FOMC meeting van enkele weken geleden, we hebben een “black swan” event gezien en we hebben de koers van Bitcoin sterk zien dalen waarmee liquiditeit rondom belangrijke prijs levels is opgehaald. Dit hebben we reeds besproken in onze update van afgelopen maand. Al deze zaken hebben flink wat volatiliteit met zich meegebracht wat uiteindelijk heeft geresulteerd in flinke neerwaartse prijsontwikkeling. Laten we eerst kort stilstaan bij bovenstaande ontwikkelingen. 

FOMC meeting

Tijdens de FOMC meeting van begin deze maand kondigde de FED aan de rente met 0.5% te gaan verhogen. Hoewel dit de sterkste verhoging is sinds 2000 was dit reeds ingecalculeerd in de markt. Een verhoging zoals verwacht, welke daarmee niet voor schokkende effecten in de markt heeft gezorgd. 

Terra LUNA

Later deze maand kwam er verontrustend nieuws van Terra Luna naar buiten. De stable coin Terra USD begon zijn PEG te verliezen. In simpele taal: Terra USD functioneert als stable coin, wat betekent dat 1 Terra USD een constante waarde van 1 dollar beoogd te hebben. Deze maand begon de waarde van 1 Terra USD ineens sterk onder de grens van 1 dollar te bewegen. We kregen dus te maken met een stable coin die ineens niet meer een stabiele waarde had. Hoe dit heeft kunnen gebeuren?

Terra USD is gedekt door een reserve 2 miljard dollar en was opgeslagen in het LUNA netwerk om koersdalingen van Terra USD op te vangen. Wanneer de waarde van Terra USD onder de 1 dollar kwam, werd kapitaal uit het LUNA netwerk getrokken om de koers weer netjes naar de 1 dollar te brengen. Toen er in korte tijd zoveel waarde uit het netwerk werd getrokken bleek dat deze dekking niet genoeg was om de daling van Terra USD op te vangen. Doordat Terra USD zijn PEG leek te gaan verliezen kwam er gigantische onrust in de markt rondom stable coins. Veel investeerders verkochten hun LUNA’s met een nog grotere onrust tot gevolg. Een gebeurtenis met grote gevolgen die zo onverwachts plaatsvindt noemen we een “black swan” event.

Uiteindelijk zorgde de ontwikkelingen rondom LUNA ervoor dat de koers van Bitcoin in een vrije val kwam, en al snel bij de belangrijke liquiditeit levels van 37000, 34.000 en 33.000 dollar was aangekomen. Zoals gezegd waren dit prima levels geweest om je Bitcoin posities op te schalen, wanneer we een sterke reactie hadden gezien op een van bovenstaande levels. Echter bleef dit helaas uit, en daalde de koers zelfs door richting de 26.000 dollar.

bitcoin koers mei 2022

Wat is onze voorspelling van de Bitcoin koers van juni 2022?

Na de enorme koersval begin deze maand is er vrij weinig gebeurd. De afgelopen twee weken beweegt de koers van Bitcoin zich in een zeer smalle price range 28.000 tot 31.000 dollar. De randen van deze range zijn inmiddels al meerdere malen opgezocht zonder naar boven of beneden uit te breken. Traders worden binnen deze range dus meerdere malen “gefopt” Het is dan ook verstandig om deze periode rustig af te wachten totdat er meer duidelijk is over acceptatie onder- of boven de range.

Bitcoin price range mei 22

Vinden we acceptatie boven de price range en ben je van plan om posities in Bitcoin te gaan nemen? Bekijk direct waar je het beste Bitcoin kan kopen.

Bitcoin dominance juni 2022

De opwaartse prijsontwikkeling van de Bitcoin dominance is de afgelopen heeft de afgelopen maand sterk doorgezet. Daarmee hebben de meeste Altcoins de afgelopen weken sterk in waarde ingeleverd. Het lijkt er sterk op dat de Bitcoin dominance beweegd richting de 47% tot 48%. Daarmee is het verstandig om nog even weg te blijven van Altcoins.