Home Nieuws en guides Bitcoin koers: voorspelling maart 2022

Bitcoin koers: voorspelling maart 2022

Deze week maakte de Amerikaanse FED bekend de rente sinds lange tijd weer te verhogen. We zien vaak dat aankondigingen van het verhogen van de rente of ander monetair beleid gepaard gaan met flink wat volatiliteit in de Bitcoin koers. Deze week bleek dat mee te vallen. De verhoging van de rente naar 0.25% was al langere tijd verwacht, en waarschijnlijk daarmee reeds ingeprijst.

In de Bitcoin koers voorspelling van februari zagen we de koers van Bitcoin boven een aantal belangrijke zones hangen. Namelijk de weekly demand zone rond de 33.000 dollar en een range low van 29.000 dollar. Prijsontwikkeling binnen deze zones hadden mooie entries kunnen opleveren. Op dit moment beweegt de actuele Bitcoin koers van 41.000 dollar zich nog steeds boven deze support zones. Of Bitcoin een definitieve bodem heeft gezet is dan ook een terechte vraag.

bitcoin koers voorspelling maart 2022

Wat is onze voorspelling van de Bitcoin koers van komende maand?

Binnen het 4 hour time frame zien we dat een nieuwe price range gevormd is tussen de 35.000 en 45.000 dollar. Het beste is om rond de randen van een price range posities te nemen of juist af te sluiten. Dit zijn namelijk de punten waarbij we mogelijk bevestiging kunnen gaan zien van de richting van komende koersontwikkeling.

Wanneer de koers zich bevind rond de 45.000 dollar zou dat een mooi moment kunnen zijn om je Bitcoin posities te verkopen. Randvoorwaarde is wel dat we rond deze range high een rejection gaan zien.

Heb je op dit moment nog geen posities in Bitcoin dan zou een koers van 35.000 een mooi moment kunnen zijn om posities in te nemen. Naast de range low van 35.000 is nog steeds de weekly demand zone rond de 33.000 dollar van kracht. Daarmee zou een entree redelijk veilig zijn. Een tweede scenario om posities in Bitcoin te gaan nemen zou een koersontwikkeling boven de 45.200 zijn. Dat zou betekenen dat de koers buiten de huidige price range gaat ontwikkelingen. Hiermee is verdere koersontwikkeling naar boven aannemelijk.

Ben je van plan om posities in Bitcoin te gaan nemen? Bekijk direct waar je het beste Bitcoin kan kopen.

Bitcoin dominance

Op dit moment zien we dat de Bitcoin dominance zich nog steeds tussen twee belangrijke zones aan het voortbewegen is. We zien daarin een duidelijke trend omhoog. Het is dan ook in lijn der verwachting dat deze beweging omhoog de komende periode verder doorzet. Uitzonderingen op de regel zijn er altijd maar voor nu is het niet heel interessant om posities in altcoins te gaan nemen, of verder op te schalen.

bitcoin dominance maart 2022