Home Nieuws en guides Bitcoin koers: voorspelling mei 2022

Bitcoin koers: voorspelling mei 2022

Vandaag staat een belangrijke FOMC meeting op de agenda. Dit is het moment waarop de Amerikaanse FED het rentebeleid voor de komende periode bekend maakt. Sinds de vorige FOMC meeting is een einde gekomen aan de langdurige trend van renteverlagingen. Een periode van periodieke renteverhogingen kwam daarmee in het vooruitzicht. De FOMC meeting is altijd een belangrijke macro-economische gebeurtenis omdat deze flinke impact kan hebben op het koersverloop van financiële producten. En daarmee dus ook op het koersverloop van Bitcoin.

In het algemeen zijn er drie scenario’s mogelijk. De renteverhoging is in lijn der verwachting. In dat geval zal de impact op de Bitcoin koers minimaal zijn. Of de aangekondigde renteverhoging is hoger dan verwacht. In dat geval zal dit slecht uitpakken voor de Bitcoin koers. Maar wat ook kan is dat de aangekondigde renteverhoging lager is dan verwacht. In dat geval zal dit positief uitpakken voor de Bitcoin koers.

Verder is het goed om naast dit stukje fundamentele analyse ook weer te kijken naar een stukje technische analyse. Lees verder voor onze volledige Bitcoin koers voorspelling voor de maand mei.

Terugblik Bitcoin koersverloop april 2022

Begin april zagen we dat de Bitcoin koers zich krachtig buiten de price range van 45.000 dollar aan het bewegen was. Een mooi moment om extra posities in Bitcoin te nemen had zich inmiddels voorgedaan. Daarmee werd meer positieve prijsactie aannemelijk. Wat we regelmatig zien is dat price ranges gebruikt worden om traders op het verkeerde been te zetten. Hierbij beweegt korte tijd de koers onder of boven de gezette price range, om vervolgens weer snel terug in de range te vallen. Dit noemen we een “deviation”. Zoals gezegd zou verdere koersdaling aannemelijk zijn wanneer de prijs weer terug in de oude price range zou vallen. Helaas hebben we dit de laatste weken ook zien gebeuren.

bitcoin koers mei 22

Wat is onze voorspelling van de Bitcoin koers van mei 2022?

Wanneer we kijken naar het 1D time frame dan zien we dat er voornamelijk liquiditeit ligt rond de 37.000 dollar, 34.000 dollar en 33.000 dollar. Dit zijn prijslevels waarbij er nog veel openstaande orders staan, waarbij de kans is dat deze op korte termijn nog gevuld gaan worden. Je kan deze levels op de chart herkennen aan de spikes in prijs en volume. Het pakken van deze liquiditeit zou in ieder geval wat meer zekerheid geven over het bereiken van een (tijdelijke) bodem. Daarnaast is de weekly demand rond de 33.000 dollar ook nog steeds in tact. Wanneer de koers naar deze levels toe beweegt, gevolgd door positieve prijsactie zou een goed moment kunnen zijn om je Bitcoin posities weer op te schalen.

Verder kunnen we een blik werpen op het 1W time frame. We zien hier dat Bitcoin zich nog steeds in een geldige price range bevind, waarbij 44.000 dollar tot 47.000 dollar de belangrijkste weerstandzone is op dit moment. Acceptatie boven deze zone zou een meer rooskleurig beeld kunnen geven van toekomstig koersverloop. Echter zagen we afgelopen maand de koers juist rond dit level veel weerstand ondervinden. Voor nu dus raadzaam om even af te wachten hoe de koers zich komende periode gaat ontwikkelen, waarbij de FOMC meeting van vandaag een belangrijke katalysator zou kunnen zijn.

Ben je van plan om posities in Bitcoin te gaan nemen? Bekijk direct waar je het beste Bitcoin kan kopen.

Bitcoin dominance mei 2022

De afgelopen maand hebben we de Bitcoin dominance een belangrijk resistence level zien breken. Dat betekent dat Altcoins het de laatste weken zwaar te voorduren hebben gehad. We zien op dit moment de Bitcoin dominance nog steeds naar boven ontwikkelen. Daarmee is het nog steeds niet interessant om je posities in Altcoins op te schalen. Een eventuele retest naar het 42% level zou mogelijk meer ruimte voor altcoins kunnen geven.