Home Nieuws en guides Bitcoin koers: voorspelling mei 2023

Bitcoin koers: voorspelling mei 2023

Dalende inflatie en stijgende werkloosheidcijfers US

We beginnen deze maandupdate met een inkijk in de ontwikkeling van de economie in de US. Dat doen we omdat dit vaak een signaal kan zijn over hoe de Bitcoin koers zich op de middellange termijn kan gaan ontwikkelen.

Economisch gezien is een lage rente positief voor de ontwikkeling van de Bitcoin koers. Wanneer de rente laag is, zal geld lenen goedkoper zijn, en sparen is minder interessant. Dat maakt het investeren in financiële assets als Bitcoin aantrekkelijk, omdat investeerders hierbij meer rendement verwachten dan wanneer zij hun financiële middelen op een minder risicovolle manier investeren. Zoals vermogen op een spaarrekening laten staan.

De afgelopen maanden hebben we een sterk toenemende inflatie gezien en een dalende werkloosheid. Consumenten en bedrijven hebben dus veel te besteden wat we terug zien in stijgende prijzen en een krappe arbeidsmarkt. Om dit te herstellen grijpt de overheid naar een bekend middel: het verhogen van de rente. Hierdoor wordt sparen weer interessant, geld lenen wordt duurder en daarmee zullen de bestedingen gaan teruglopen. Dit zien we terug in een dalende inflatie en werkloosheidcijfers die weer oplopen. In dit scenario zijn we nu precies aangekomen. 

Tijdens de meest recente FOMC meeting van 11 mei zagen we wederom een dalende inflatie en werkloosheidcijfers die weer aan het oplopen zijn. Dat betekent dat we het punt gaan naderen dat de rente aan het toppen is. En dat is gunstig, want wanneer we hier zijn aangekomen liggen toekomstige renteverlagingen weer voor de hand. En zoals gezegd, een dalende rente is vaak positief gebleken voor de ontwikkeling van de Bitcoin koers.

                                  rate hikes us 2023

Ontwikkeling en prognose Bitcoin koers

In onze laatste maandupdate van april zagen we dat de Bitcoin koers zich rond een belangrijk support level van 29.000 dollar bevond. Helaas heeft dit level geen stand gehouden en is de prijs teruggevallen richting de 26.000 dollar. De laatste dagen zien we weer een voorzichtig herstel, maar erg sterk is dit nog niet. 

Op dit moment is er nog steeds sprake van consolidatie tussen de high van de vorige price range, en het historisch sterke weerstandlevel rond de 31.000 dollar. Voor nu zijn dat de belangrijkste levels om in de gate te houden. Hierbij is het vooral belangrijk om niet terug te gaan vallen in de vorige price range. In dat geval is verdere koersdaling aannemelijk. Echter, zolang de koers boven dit level blijft verwachten wij een verdere stijging richting de 31.000 dollar.

ontwikkeling bitcoin koers mei 23