Home Nieuws en guides Bitcoin koers: voorspelling oktober 2022

Bitcoin koers: voorspelling oktober 2022

Terugblik Bitcoin koersverloop september 2022

In onze maandupdate van september hebben we gezien hoe er abrupt een einde kwam aan de mooie opwaartse prijsontwikkeling die we in augustus zagen. Destijds was de prijs aangekomen op de supportzone van 18.700 dollar. We hebben dit level mooi support zien houden waarna de koers weer even abrupt richting de 22.700 dollar is geschoten. Een dag later schoot de koers direct weer onder de 20.000 dollar. Aangejaagd door de verslechterende economische vooruitzichten op de financiële  markten. Sindsdien zien we voornamelijk zijwaartse prijsbeweging, wat een positief signaal is gezien de negatieve prijsontwikkelingen binnen andere financial assets.

btc koers voorspelling oktober 22_1

Correlatie Bitcoin met aandelen

We begeven ons in een zeer interessante tijd. We weten dat Bitcoin in 2008 is ontwikkeld als oplossing voor het falende huidige economische systeem. Met die gedachte zou Bitcoin als veilige haven kunnen dienen in tijden van zwaar weer op de traditionele financiële markten. We zien op dit soort momenten dat beleggers hun vermogen onderbrengen bij assets die meer waardevast zijn. Denk aan goud of zilver. Dat is terug te zien in de ontbrekende correlatie tussen aandelen, oftewel de S&P index en goud. Met die gedachte zou het positief zijn wanneer Bitcoin op een gegeven moment geen correlatie meer laat zien met aandelen, en er anderzijds een correlatie met goud of zilver ontstaat.

correlatie bitcoin en aandelen

Wat is onze verwachting van de Bitcoin koers in oktober?

Wanneer we kijken naar de correlatiegrafiek dan zien we iets interessant. Het valt namelijk op dat de correlatie tussen Bitcoin en aandelen de laatste dagen sterk is afgenomen. Dat kan iets tijdelijks zijn, aangezien we dit eerder hebben waargenomen. Zie de pieken aan de onderkant rond 20 februari en 25 juli. Echter is dit wel iets om in de gate te houden. Want mocht deze trend zich doorzetten zou dat positief kunnen zijn voor de koersontwikkeling in de toekomst. Met name omdat de vooruitzichten van de traditionele valutamarkten en aandelen niet rooskleurig zijn op dit moment.

Als we verder gaan inzoomen op het korte termijn dan zien we dat Bitcoin al een tijdje zijwaartse prijsontwikkeling laat zien. Dat kan een teken zijn van accumulatie of van distributie. Accumulatie vindt plaats voorafgaand aan een opwaartse prijsbeweging. Distributie vindt plaatst voorafgaand aan een neerwaartse prijsbeweging. Het verschil is doorgaans lastig te herkennen. Daarom is het voor nu belangrijk om te focussen op de huidige range en in te spelen bij een uitbraak aan de boven of onderkant hiervan. Dit geeft ons immers meer zekerheid over de richting van de koers die we kunnen verwachten op de wat langere termijn.

bitcoin koers voorspelling oktober 2022_3