Home Nieuws en guides Bitcoin koers: voorspelling oktober 2023

Bitcoin koers: voorspelling oktober 2023

Is de eerste Bitcoin spot ETF aanstaande?

Deze week kwam Bitcoin regelmatig in het nieuws vanwege de geruchten over een aanstaande Bitcoin spot ETF. Dit is een beleggingsfonds dat is ontworpen om investeerders een optie te bieden om te beleggen in Bitcoin, zonder daadwerkelijk Bitcoin te hoeven kopen en opslaan. 

Een Bitcoin spot ETF richt zich op de “spotprijs” van Bitcoin, wat de huidige marktprijs op een gegeven moment vertegenwoordigt. Dit in tegenstelling tot Bitcoin futures, waarbij wordt gespeculeerd op toekomstige prijsbewegingen. Een spot ETF streeft ernaar om de werkelijke prijs van Bitcoin in real-time te volgen.

Het lanceren van een Bitcoin spot ETF vereist goedkeuring en regulering door toezichthoudende instanties, zoals de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Dit proces kan langdurig zijn en is onderhevig aan strikte regelgeving om de belangen van investeerders te beschermen.

Het idee achter een Bitcoin spot ETF is om de drempel voor investeringen in Bitcoin te verlagen en de markt toegankelijker te maken voor een breder scala aan beleggers. Het stelt beleggers in staat om de prijsbewegingen van Bitcoin te volgen zonder de technische complexiteit van het bezitten en opslaan van Bitcoin zelf.

Op dit moment lopen er verschillende aanvragen van Bitcoin sport ETFs. Bijvoorbeeld die van beleggingsmaatschappijen BlackRock en Ark invest. Toen de geruchten gingen dat deze aanvragen mogelijk goedgekeurd gaan worden zagen we direct een positieve reactie van de Bitcoin koers. Dit is een belangrijk signaal want daarmee lijkt een definitieve goedkeuring een garantie voor verdere koersstijging. Daarbij zal een Bitcoin spot ETF nieuwe investeringen in Bitcoin aantrekken wat uiteindelijk van positieve invloed kan gaan zijn op de prijs.

Technische analyse Bitcoin koers

Tijdens onze vorige update hebben we de Bitcoin koers geanalyseerd op het 4H time frame. Daarin zagen we dat range low uiteindelijk niet als support heeft weten te behouden wat we destijds al een negatief signaal noemde. In de weken daarop zagen we dat de koers zich vervolgens verder naar beneden is gaan voortbewegen. Wat dat betreft goed om even aan de zijlijn gezeten te hebben. Echter zien we dat na een lange periode van consolidatie rond de 25.000 dollar de koers weer terug omhoog is gaan bewegen. Ook mede gevoed door positieve geruchten rondom een aanstaande Bitcoin spot ETF. 

bitcoin koers voorspelling oktober 2023

Om verder vooruit te blikken bekijken we de koers op het weekly time frame. We zien hier namelijk goed dat de 25.000 dollar zone nog steeds als een zeer sterk support level fungeert, en dat de koers inmiddels is aangekomen bij eerdere lokale highs. We zijn daarmee in een cruciale periode beland waarbij de reactie rond deze highs, en het vormen van een nieuwe high belangrijke signalen zullen zijn omtrent het verdere koersverloop wat we mogen verwachten. Daarbij zal nieuwe berichtgeving rondom een mogelijke spot ETF een cruciale rol spelen en als katalysator gaan werken voor het verdere koersverloop. Een mogelijke afwijzing van de ETF aanvraag kan op dit moment een sterke koersdaling tot gevolg hebben, terwijl een mogelijke goedkeuring kan zorgen voor sterk continuerende koersstijging. Je doet er dus goed aan om dit komende periode goed in de gate te houden.

bitcoin spot etf