Home Nieuws en guides Bitcoin koers: voorspelling september 2022

Bitcoin koers: voorspelling september 2022

Terugblik Bitcoin koersverloop augustus 2022

Afgelopen maand zagen we een sterk opgaande prijsontwikkeling van de Bitcoin koers. Na een periode binnen een vaste prijs range bewogen te hebben heeft er een mooie uitbraak aan de bovenkant plaatsgevonden, waarna zich mooie higher lows en higher highs aan het vormen waren. In de maandupdate van augustus was onze bias dan ook louter positief. 

Helaas ontbrak het de dagen die volgden aan kracht en heeft dit positieve verloop niet door weten te zetten. Een cruciaal omslagpunt hierin is het uitblijven van een nieuwe high, en het ontstaan van een lower low. Dit zijn signalen van een trendverandering binnen een bepaald time frame. Het prijslevel van 22.600 dollar was hierbij een goed moment geweest om je posities af te schalen. We zien dat goed in onderstaande grafiek. 

bitcoin koers voorspelling sept 2022_1

Het is lastig om een oorzaak aan te wijzen voor deze plotselinge trendverandering. Enerzijds kan meespelen dat er toenemende onrust in de markt is vanwege de economische vooruitzichten. We hebben immers te maken met een wereldwijde stijgende inflatie. Daarnaast blijft de koers van de dollar stijgen wat van negatieve invloed is op de koers van andere assets zoals Bitcoin.  Anderzijds kunnen er naast de fundamentele ook technische factoren een rol spelen. Market makers willen na verloop van tijd winst nemen, en we hebben natuurlijk een redelijk lange periode van opwaartse prijsontwikkeling gezien. Daar wordt pas van geprofiteerd wanneer posities gesloten worden.

Wat is onze verwachting van de Bitcoin koers in september 2022?

Om een kijkje verder in de toekomst te nemen geeft de koersontwikkeling op weekniveau ons het meeste duidelijkheid. We zien namelijk de de prijs zich op dit moment op een cruciaal level bevind. Een level waar we begin juli een mooie krachtige reactie naar boven zagen ontstaan. Je zou daar nu op in kunnen spelen al zijn de risico’s op dit moment groot. Wanneer we de huidige weekly candle onder de 19.200 zien sluiten lijkt deze support zone verloren te zijn en is een verder koersverval aannemelijk. Zorg er dan ook voor dat je risk management goed op orde is. De eerstvolgende sterke supportzone vinden we pas rond de 12.000 dollar.

bitcoin koers voorspelling sept 2022_2

Beste altcoins september 2022

Het is raadzaam om in deze periode voorzichtig te zijn met altcoins omdat Bitcoin zich op een cruciaal level bevind. En de historie leert ons dat vaak eerst Bitcoin een kant kiest voordat altcoins gaan volgen. Dat pakt vaak ongunstig uit voor de koers van altcoins ten opzichte van Bitcoin. Echter, kansen zijn er altijd, maar niet zonder risico. Door de recente daling van Bitcoin zien we dat verschillende altcoins ook hun support zone naderen. Mocht de zone voor Bitcoin houden, dan is het aannemelijk dat ook altcoins vanuit deze zones een mooie reactie gaan laten zien. De volgende altcoins hebben onze aandacht:

  • DOGE
  • SAND
  • SOL
  • COMP
  • RUNE
  • ETC