Bitcoin Koers, de actuele koers van Bitcoin

De koers van Bitcoin verschilt van dag tot dag. Blijf op de hoogte van de actuele koers van Bitcoin. Vind uitleg over de Bitcoin koers ontwikkeling, stijgingen van de koers en de verwachte Bitcoin koers.

Bitcoin koers dollar

Ondanks dat wij Nederlanders de Bitcoin koers waarschijnlijk in euro’s willen zien is de gebruikelijke manier om naar de Bitcoin koers te kijken in dollars. Overal ter wereld wordt er op deze manier naar de koers gekeken en veel verschillende media praten over all-time-highs in verhouding tot de dollar.

Waarde Bitcoin

De waarvan Bitcoin fluctueert en is onderhevig aan marktdynamiek. In onderstaande grafiek zie je de waarde van Bitcoin. Uiteraard is de koers onderhevig aan fluctuaties. De waarde kwam op een all-time-high van boven de $63.000 dollar waarna de Bitcoin koers weer daalde. Kijken we naar een langere periode dan is Bitcoin misschien wel de best presterende asset qua rendement.

Bitcoin koers ontwikkeling

Bitcoin koers stijging

Waarom stijgt de prijs van Bitcoin? Het eenvoudige antwoord hierop is dat dit komt door vraag en aanbod. Steeds vaker willen grote beleggers een gedeelte van hun geld beleggen in Bitcoin. Maar dat is niet de enige reden. Om dit goed uit te leggen is het belangrijk om te begrijpen dat er niet een oneindige voorraad Bitcoin beschikbaar is. 

Er zijn maximaal 21 miljoen beschikbaar. Hiervan zijn op dit moment zo’n 18 miljoen op de markt. De laatste 3 miljoen komt beschikbaar door middel van Bitcoin minen. Dit minen is waar de uitdaging zit. De beloning voor het minen neemt af. Dit is wat “halving” wordt genoemd. 

Vanwege het maximaal aantal Bitcoins dat beschikbaar kan komen en de moeite waarmee de laatste 3 miljoen Bitcoins gemined worden is er sprake van extra druk op de prijs. Meer mensen die Bitcoins willen? Dat resulteert in meer transacties, maar die transacties worden wel “duurder”, hierdoor stijgt de Bitcoin koers; door de vraag-, maar ook aan de aanbodzijde. 

Dat is niet de enige reden. Er zijn ook redenen waarom de vraag stijgt. 

Bitcoin FOMO

stijgende vraag Hebben jouw vrienden misschien ook al veel geld verdiend met Bitcoin? Misschien ben je wel op onderzoek om te zorgen dat je de boot niet mist? Deze “Fear Of Missing Out” is een belangrijk psychologisch concept. Het is volstrekt logisch dat je je zo voelt. We willen niet het gevoel hebben dat we iets missen of buiten de boot vallen. Door FOMO stappen meer mensen in. De invloed hiervan? De vraag stijgt. Mensen die al Bitcoin hebben zien de prijs stijgen. Zij zijn dus minder snel geneigd om Bitcoin te verkopen. Door de stijgende vraag die voortkomt uit FOMO stijgt de waarde van Bitcoin. 

Eenvoudig om Bitcoin te kopen

stijgende vraag Meer en meer mensen beginnen met Bitcoin. De afgelopen jaren hebben steeds meer bedrijven het makkelijk gemaakt om met Bitcoin te beginnen. Wordt het makkelijker om in te stappen? Dan zijn mensen sneller geneigd om dit ook te doen. 

Weet jij nog niet hoe eenvoudig het is? Bekijk in de vergelijker de beste prijzen en vergelijk Bitcoin aanbieders op prijs en betrouwbaarheid. 

Grote beleggers stappen in Bitcoin

stijgende vraag Naast het feit dat het steeds makkelijker is om in Bitcoin te stappen. Zie je ook een steeds grotere adoptie onder institutionele beleggers. Deze, voornamelijk, traditionele partijen zien ook kansen voor Bitcoin. Omdat deze investeringsgiganten heel veel geld te besteden hebben drijft dit de prijs van Bitcoin enorm op. 

Tegelijkertijd hebben ze zoveel kapitaal uitstaan dat ze koersschommelingen kunnen realiseren. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Maar wees je dus bewust van de risico’s die gepaard gaan met investeren in Bitcoin. 

Bitcoin koers verwachting

De waarde van Bitcoin is over de afgelopen jaren enorm gestegen. Sinds de start in 2009 heeft de koers enorme sprongen gemaakt. Meestal gingen deze Bitcoin koers sprongen gepaard met de Bitcoin halving. Dat zit zo. Tijdens een halving wordt het eigenlijk minder aantrekkelijk gemaakt om transacties op de blockchain goed te keuren. De beloning die een miner krijgt om dit te doen halveert – vandaar de naam halving. 

Er is een hoop gezegd en geschreven over de Bitcoin koers verwachting. Een van de bekendste modellen is het populaire Stock-to-Flow (S2F) model van de Nederlander “Plan B”. In dit model wordt berekend hoeveel van een mijnbaar product in omloop is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan goud – of Bitcoin. Door uit te gaan van de tijd die het kost om diezelfde hoeveel te minen kan je iets zeggen over de waarde. Je kan namelijk over de te schatten tijd berekenen hoe kostbaar die is. 

Volgens dit model wordt verwacht dat Bitcoin de komende jaren blijft stijgen in waarde. Met een koers verwachting van boven de $100.000 voor het eind van 2021 en met nog ambitieuzere koers verwachtingen (van boven de $250.000) na de volgende Bitcoin halving. Die verwacht wordt in maart 2024.