Home Nieuws en guides Bitcoin koers: summer special

Bitcoin koers: summer special

Binance verlaat Nederlandse markt

Misschien wel het meest belangrijke nieuws deze zomer was de aankondiging vanuit Binance dat zij per 17 juli activiteiten gericht op de Nederlandse markt stopzetten. Voor ons als crypto investeerders betekent dit dat per 17 juli het alleen nog mogelijk is om crypto op te nemen vanuit je Binance account. Crypto storten of verhandelen is sinds 17 juli helaas niet meer mogelijk. Dit alles vanwege het niet kunnen verkrijgen van een licentie van de DNB. Wel heeft Binance de hoop uitgesproken om in de toekomst weer terug te treden tot de Nederlandse markt. Mocht jij nog steeds een account hebben bij Binance, en je crypto willen overzetten naar een ander platform? Wij hebben een artikel geschreven waarin je lees hoe je gemakkelijk crypto kan overzetten naar het grootste Nederlandse crypto platform Bitvavo.

Macro economische ontwikkelingen

Op 12 juli werden de inflatiecijfers van de US bekend gemaakt. Hieruit kunnen we afleiden of het huidige rentebeleid het gewenste effect heeft. Deze keer extra belangrijk omdat vooraf een flinke daling in inflatie was verwacht. Van 4% naar bijna 3%. Uiteindelijk zagen we dat de werkelijke cijfers redelijk in lijn waren met de cijfers die op voorhand waren verwacht. Dat had ook gevolgen voor de Bitcoin koers. Deze bleef redelijk stabiel boven de 30.000 dollar ontwikkelen.

FOMC meeting

Op 26 juli was er wederom een FOMC meeting waarbij een nieuwe renteverhoging op de agenda stond. Voorafgaand was de verwachting een verhoging van 25 BPS. Uiteindelijk zagen we inderdaad een verhoging van 25 BPS. Ook dit heeft uiteindelijk weinig invloed op de koers van Bitcoin gehad. Wel is het interessant om stil te staan bij deze ontwikkeling. Inflatiecijfers, werkloosheidcijfers en het actuele rentebeleid zijn allen factoren die ons inzicht geven in de huidige kracht van de economie. Het feit dat wederom de rente wordt verhoogd geeft aan dat de economie nog steeds als krachtig wordt ervaren. Dat is in principe positief voor de koersontwikkeling op korte tot middellange termijn. Op het moment dat we een sterk dalende inflatie in combinatie met een stijgende werkloosheid, en een dalende rente zien, is het noodzaak om alert te zijn. Dit zouden tekenen zijn dat de economie in kracht aan het afnemen is.

Bitcoin koersverwachting

De koers van Bitcoin is ruim een maand aan het consolideren  geweest binnen de price range van 29.500 dollar en 31.400 dollar. Uiteindelijk hebben we gezien dat de support zone rond range low niet heeft kunnen houden, waarna de prijs een snelle duikvlucht richting de 28.800 heeft genomen. In principe is dit een negatief signaal. En zolang de prijs zich onder range low begeeft dienen we terughoudend te zijn met het nemen van nieuwe posities. Desalniettemin weten we uit het verleden dat deviations met enige regelmaat voorkomen nadat de prijs zich buiten een van de ranges is gaan bewegen. Dit zijn korte momenten waarop de prijs zich buiten een price range begeeft, om vervolgens weer binnen de range te continueren. Traders worden hiermee op het verkeerde been gezet. Ook in dit geval moeten we hier dus waakzaam voor zijn. Mocht de prijs op korte termijn weer binnen de prijs range gaan ontwikkelen, dan kunnen we spreken van een deviation. In dat geval is dit een goed moment om weer nieuwe posities in te gaan nemen. 

bitcoin koers voorspelling 2023