Home Nieuws en guides Hoe word ik een Bitcoin trader?
Heb jij het in je om een succesvolle Bitcoin trader te worden?

Hoe word ik een Bitcoin trader?

Wanneer jij je eerste Bitcoins hebt gekocht komt er een volgende vraag om de hoek kijken. Word je een actieve Bitcoin trader? Of sla je je Bitcoins op als een soort pensioenpotje voor later?

bitcoin trader

Is een Bitcoin trader een actieve daytrader?

Naast de meer traditionele investeringsaanpak is Bitcoin ook geschikt voor daytrading. De koers van Bitcoin is volatiel. Dat wil zeggen dat deze beweeglijk is. Zo kan de koers op een dag meer dan 10% omhoog, maar ook omlaag bewegen. Dat komt omdat de hoeveelheid geld wat nu wereldwijd in Bitcoin zit, nog relatief laag is vergeleken met andere financiële assets. Denk hierbij aan aandelen, obligaties, goud en zilver. Een Bitcoin trader maakt gebruik van de volatiliteit van Bitcoin. Als daytrader doe je dit voornamelijk op basis van technische analyse van de prijsgrafiek van Bitcoin. Prijspatronen kunnen een indicatie geven van de toekomstige koersontwikkeling. Koop en verkoopmomenten worden voornamelijk bepaald op basis van support en resistance levels. 

De eerste stap van je carrière als trader is het aanmaken van een account op een betrouwbare exchange. Wij raden Binance aan voor de actieve trader. Maar je kan er natuurlijk ook eentje uitzoeken in dit overzicht.

Tips voor als je begint als Bitcoin trader

Beginnen als actieve trader doe je niet zomaar. Het is belangrijk dat je weet wat je doet. Je wilt immers niet je zuur verdiende centjes kwijtraken. Enkele tips die jou gaan helpen om een succesvolle trader te worden:

  1. Zorg ervoor dat je enige kennis hebt van technische analyse voordat je begint.
  2. Bepaal vooraf met welk bedrag je wilt gaan traden. Zo zorg je ervoor dat je nooit meer verlies dan je mag verliezen.
  3. Bepaal voor elke trade die je doet een instap en een uitstaplevel.
  4. Breng vooraf in kaart hoeveel tijd je wilt en kan besteden als trader.

Hoe zet ik mijn Bitcoins weer om naar euro's?

Als trader kan je je Bitcoins altijd weer gemakkelijk omzetten in euro’s. Vaak kan je bij een broker of een exchange je Bitcoins omruilen tegen euro’s. Vervolgens laat je je euro’s overmaken naar je bankrekening. De transactie fee, en de snelheid waarmee je je euro’s weer op je bankrekening ontvangt, verschillen per platform. Je vindt deze hier.