Home Nieuws en guides Bitcoinmeester review. Hoe betrouwbaar is deze crypto aanbieder?
Lees nu onze ervaringen met bitcoinmeester.

Bitcoinmeester review. Hoe betrouwbaar is deze crypto aanbieder?

Wellicht ken je ze wel via de talrijke reclamespotjes die op TV worden uitgezonden: Bitcoinmeester. Wij nemen deze Nederlandse crypto aanbieder eens flink onder de loep. We bespreken de veiligheid, betrouwbaarheid, kosten en het aanbod binnen het platform. Zodat jij alles te weten komt voordat je een account gaat aanmaken bij Bitcoinmeester.

Wat is Bitcoinmeester?

Bitcoinmeester is een Nederlandse crypto exchange die zich richt op de beginnende Nederlandse cryptohandelaar. Het bedrijf is opgericht in 2017 en sindsdien flink gegroeid. Ze kenmerken zich voornamelijk door gebruikersgemak en het grote aanbod cryptocurrencies die verhandelbaar zijn. Dit betekent dat naast Bitcoin ook tal van andere altcoins te koop zijn op het platform.

Er wordt flink aan de weg getimmerd en dat is terug te zien in de hoeveelheid reclame die wordt ingezet. Dit had tot gevolg dat het platform razendsnel in populariteit en bekendheid groeide. Inmiddels handelen tal van Nederlandse cryptohandelaren op het platform.

Veiligheid en betrouwbaarheid

De crypto aanbieder is in 2020 geregistreerd bij de Nederlandsche Bank. Het platform voldoet hierdoor aan de nieuwe Nederlandse en Europese wetgeving rondom handel in cryptovaluta. Vanuit deze nieuwe wetgeving, welke in mei 2020 is ingegaan, zijn aanbieders van cryptovaluta verplicht om volledige verificatie van hun klanten uit te voeren. Dat betekent dat alle gebruikers van het platform netjes zijn geverifieerd, wat ten goede komt aan de veiligheid van het platform.  

Per gebruiker zijn er handelslimieten ingesteld. De hoogte van deze limieten hangt af van de verificatiestatus van de gebruiker. Heb jij het volledige verificatieproces doorlopen? Dan kan je wekelijks voor maximaal €100.000 aan cryptocurrencies verhandelen.

Gebruikers kunnen gebruik maken van een online  wallet. Hierin kan je jouw aangekochte cryptocurrencies bewaren, en gebruiken om andere cryptocurrencies aan te kopen. Het gebruik van de online wallet is veilig.

Ook de toegang tot je account is zo goed mogelijk beveiligd. Net als bij de meeste crypto exchanges heb je de mogelijkheid om je account te beveiligen via 2-factor-authentication.

Trading fees

Goed nieuws want de trading fees zijn dit jaar verlaagd naar 1%. Op basis van je maandelijks handelsvolume kan dit dalen tot slechts 0.1%. Echter zal je daarvoor wel meer dan 1 miljoen euro aan cryptocurrencies maandelijks moeten verhandelen.

Helaas blijft Bitcoinmeester nog steeds een van de duurdere crypto exchanges. Het verschil met de huidige goedkoopste exchange Binance is nog steeds aan de ruime kant. Zo betaal je bij Binance slechts 0.1% aan trading fee.

Verder zijn er nog de transactiekosten die komen kijken wanneer je euro’s van je bankrekening op naar het platform stort. Doe je dit via iDeal of een bankoverschrijving dan betaal je geen transactiekosten. Echter, indien je Bancontact of Giropay gebruikt dan betaal je respectievelijk 1,1% en 2% transactiekosten.  

Bitcoinmeester staking

Ook hier kan je verschillende cryptocurrencies staken. Op dit moment heb je de keuze uit 15 verschillende altcoins. De staking percentages varrieren tussen de 2% en 10.5%.

Gebruiksvriendelijkheid

In onze ogen scoort Bitcoinmeester goed op gebruiksvriendelijkheid. Het platform oogt simpel en is volledig in het Nederlands. Het aantal verschillende handelsopties is beperkter in vergelijking met andere crypto exchanges. Wellicht is dit voor de ervaren crypto handelaar juist een beperking. Maar voor de beginnende crypto investeerder zorgt dit er juist voor dat het platform overzichtelijk blijft.

Het aanbod aan cryptocurrencies is groot. Op het platform zijn naast Bitcoin meer dan 200 verschillende altcoins te koop. Dit is meer dan de meeste brokers en exchanges op dit moment aanbieden.

Verder kan je het platform ook gebruiken via de app. Zowel de Android als de IOS versie zijn beschikbaar. Beide apps bieden dezelfde functionaliteiten als de web versie.

Klantenservice

De crypto exchange scoort in onze ogen prima op het onderdeel klantenservice. Voor vragen kan je op werkdagen van 09.00 tot 17.00 telefonisch of via online support terecht bij medewerkers van de klantenservice. Daarnaast staat het emailteam dagelijks van 09.00 tot 21.00 klaar om je verder te helpen. 

Klanten zijn over het algemeen tevreden en geven het bedrijf 3.8 ster op Trustpilot.

Bitcoinmeester review eindoordeel

Bitcoinmeester is een prima optie wanneer je net start met het handelen in cryptocurrencies. Het platform is overzichtelijk en makkelijk in gebruik. Ook het aanbod van cryptocurrencies is groot, waardoor de kans groot is dat de coin waar jij vertrouwen in hebt hiertussen staat. Het grootste nadeel van Bitcoinmeester is de hoge trading fee. Vooral voor actieve crypto traders is dit een punt om rekening mee te houden. 

Bitcoinmeester beoordeling: 4/5.

Ben je na het lezen van deze review enthousiast geraakt? Meld je dan direct aan bij Bitcoinmeester en begin direct met handelen.