Coinmerce review, de plek voor crypto trading, staking en earn.

Coinmerce is in 2017 opgericht door een klein team in Nederland. Deze relatief onbekende crypto broker timmert flink aan de weg en heeft integriteit, toegankelijkheid en innovatie hoog in het vaandel staan. In deze Coinmerce review gaan we dieper in op de veiligheid, de mogelijkheden en gebruiksvriendelijkheid van het platform. En we kijken naar de fees die jij als gebruiker betaalt. Lees snel verder, of maak direct een account aan bij Coinmerce.

Wat is Coinmerce?

Coinmerce is een Nederlandse crypto broker die zich richt op de Europese markt. Het bedrijf focust zich op veiligheid en innovatie en richt zich daarmee op zowel de beginnende als volwassen crypto investeerder. Coinmerce onderscheidt zich van andere crypto brokers op het gebied van aanbod. Naast het kopen en verkopen van crypto is het bij Coinmerce ook mogelijk om een passief inkomen te verdienen met crypto. Dit kan via crypto staking of crypto earn. Het aanbod van crypto staking of crypto earn coins is groot en daarnaast zijn de beloningen die jij als gebruiker ontvangt hoger dan bij andere crypto brokers.

Verder kan je op het platform ook gebruik maken van de Coinmerce coin. Later in deze review komen we terug op het gebruik hiervan.

Coinmerce review

Zoals gezegd is Coinmerce nog een relatief onbekende speler in de markt. Het platform probeert zich voornamelijk te onderscheiden in diensten waar andere spelers minder sterk in zijn. Dat zijn in dit geval crypto staking en crypto earn. Bij crypto staking wordt jouw ingelegde crypto gebruikt om transacties op de blockchain te valideren. Als beloning hiervoor krijg jij rente in de vorm van crypto. Bij crypto earn leen jij crypto voor een bepaalde periode uit aan het betreffende platform. Ook bij dit concept krijg jij rente in de vorm van crypto. Coinmerce onderscheidt zich van andere partijen door een groot aanbod van crypto staking en crypto earn coins aan te bieden. En daarbij komt dat ook de beloningen die Coinmerce jouw als gebruiker geeft hoger liggen dan bij andere aanbieders.

Maar het is natuurlijk belangrijk om verder te kijken dan crypto earn en crypto staking. Een goede crypto broker heeft immers naast een groot aanbod ook een veilig platform wat makkelijk is in gebruik. Op dit moment zijn gebruikers nog niet perse heel enthousiast over de Coinmerce app. We zien in de playstore een beoordeling van slechts 2.6 sterren terugkomen en op Trustpilot krijgt Coinmerce 4.2 uit 5 sterren. De waarderingen lopen dus sterk uiteen. Al moet gezegd worden dat hier nog niet al te veel waarde aan gehecht moet worden, aangezien de hoeveelheid reviews nog sterk aan de lage kant is.

Om een zo’n compleet mogelijk plaatje van Coinmerce te schetsen gaan we in deze Coinmerce review dieper in op de volgende onderdelen:

  • Veiligheid Coinmerce
  • Coinmerce fees
  • Gebruik van de Coinmerce coin
  • Veiligheid Coinmerce wallet
  • Gebruiksvriendelijkheid van het platform
  • Coinmerce klantenservice

Veiligheid Coinmerce

Investeren en actief gaan handelen in crypto doe je het liefst op een veilige manier. Het is daarom van belang dat een broker of een exchange jou als gebruiker verschillende opties biedt om je account zo veilig mogelijk te houden. Gelukkig biedt Coinmerce haar gebruikers verschillende opties die absoluut bijdrage aan de veiligheid van je account. We lichten deze graag nader toe.

Gebruik van two-factor authentication

Uiteindelijk wil je niet dan iemand anders dan jijzelf toegang heeft tot je account. In de praktijk kan het voorkomen dat jouw inloggegevens in handen van derden vallen. Dat kan gebeuren wanneer je slachtoffer van oplichting wordt, of door een data-lek bij een organisatie die over jouw inloggegevens beschikt. Als extra stok achter de deur biedt Coinmerce haar gebruikers two-factor authenticatie aan. Dit houdt in dat naast je e-mailadres en wachtwoord ook een extra code nodig is om toegang te krijgen tot je account. Deze toegangscode kan  naar je e-mail, of naar je smartphone verstuurd worden. Op deze manier zorg je ervoor dat toegang tot je account voor niemand anders dan jijzelf mogelijk is.

Verder heeft Coinmerce een vergunning van de Nederlandse bank wat aantoont dat het bedrijf verschillende maatregelen heeft genomen om criminaliteit op het platform te voorkomen. Daarnaast voert het bedrijf een scala aan preventiemaatregelen achter de schermen uit om de veiligheid van het platform te garanderen.

Coinmerce review – Veiligheid: 4/5

Coinmerce fees

Een van de belangrijkste onderdelen wanneer je crypto gaat kopen of verhandelen zijn de kosten die hiermee gepaard gaan. Je koopt of verhandeld immers crypto om er uiteindelijk ook iets mee te verdienen. Een crypto broker of een crypto exchange kan twee verschillende type fees rekenen. Namelijk de transactie fee en de trading fee. Beide zijn belangrijk, maar het maakt nogal verschil of jij incidenteel crypto wilt kopen of verkopen, of dat jij actief wilt gaan handelen in crypto op het platform. 

Coinmerce transactie fees

Bij Coinmerce kan je euro’s storten via de bekende betalingsmethoden als iDEAL, SEPA, Giropay, Bancontact en Sofort. Het meest voordelig ben je uit wanneer je geld stort via SEPA. Oftewel een bankoverschrijving. Maar iDEAL is ook een voordelige optie. Je betaalt slechts 0.30 euro per transactie.

Coinmerce trading fees

Over de trading fees bij Coinmerce zijn we iets minder enthousiast.  Trading fees betaal je wanneer je op het platform crypto koopt of verkoopt. de trading fees variëren doorgaans tussen de 0.4% en 2.5%, en zijn afhankelijk van het actuele volume van de betreffende coin. En met een aanbod van 180 verschillende cryptovaluta kunnen deze kosten sterk verschillen over tijd. Naast het feit dat deze trading fees een stuk hoger zijn dan andere aanbieders in de markt is het niet heel transparant. Uiteindelijk zie je als trader altijd wel wat je betaalt aan fee, maar hier is vooraf dus moeilijk op te anticiperen.

Crypto staking & crypto earn

Naast het betalen van fees om crypto te kopen of te verhandelen kan je ook een passief inkomen verdienen bij Coinmerce. Dit doe je door gebruik te maken van crypto staking of crypto earn. De beloningen die je hiervoor krijgt zijn doorgaans hoger dan bij andere aanbieders in de markt. 

Coinmerce review – Fees: 3/5

Gebruik van de Coinmerce coin

Coinmerce coins is de eigen betaalmethode van Coinmerce. Je gebruikt ze om je transacties goedkoper te maken en het aankoop of verkoopproces korter te maken. Een Coinmerce coin heeft altijd een waarde die gelijk is aan 1 euro. Je gebruikt ze om andere crypto te kopen op het platform. Of je kan je Coinmerce coins laten uitbetalen waarna ze op je bankrekening worden gestort.

Veiligheid Coinmerce wallet

Je kan je aangekochte crypto of je Coinmerce coins bewaren in de online wallet van Coinmerce. Dit is in principe veilig. Zoals gezegd neemt Coinmerce verschillende initiatieven achter de schermen om het gebruik van je Coinmerce wallet veilig te houden. Daarnaast heb je de mogelijkheid om je account extra te beveiligen via two-factor authentication.

Waardering van het Coinmerce platform

Hoewel het Coinmerce platform veilig en makkelijk is in gebruik, biedt deze een stuk minder opties dan andere crypto exchanges. Verschillende opties waar traders veelvuldig gebruik van maken zoals stop-loss orders en trendgrafieken zijn nog niet beschikbaar. Daar staat wel tegenover dat het aanbod van crypto staking en crypto earn opties een stuk groter is vergeleken met andere aanbieders in de markt. Daarnaast kan je gebruik maken van 3 verschillende trading bots op het platform. Ook dit is een feature die je doorgaans niet bij andere platformen tegenkomt.

Coinmerce review klantenservice

De Coinmerce klantenservice is beschikbaar op werkdagen van 09.00 tot 17.00. Ook kan je gebruik maken van de chatbot op de website of je contact de support afdeling per e-mail. Daarnaast is er een uitgebreide sectie op de website terug te vinden waar je de antwoorden op de meest gestelde vragen wel terug kan vinden. Ook een plus is de kennisbank op de website, mocht je extra uitleg nodig hebben over een specifiek onderwerp.

Coinmerce review – Klantenservice: 4/5 

Coinmerce review eindoordeel

Al met al is Coinmerce een prima platform voor de beginnende crypto investeerder. Met name de crypto staking en crypto earn opties zijn pluspunten. Daar staat tegenover dat de opties voor de ervaren crypto trader wat beperkt zijn, en de trading fees zijn relatief hoog.

Coinmerce beoordeling: 4/5