Wat is crypto earn?

Crypto earn betekent passief inkomen verdienen met crypto. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het niet. Waarschijnlijk ben je meer bekend met dit concept dan je in eerste instantie zou denken. 

Het hebben van een spaarrekening bij de bank is tegenwoordig de gewoonste zaak van de wereld toch? De euro’s die jij op je spaarrekening hebt staan gebruikt de bank om aan haar verplichtingen te voldoen. Daar merk je zelf overigens weinig van. Maar wanneer we de saldo’s van alle spaarrekeningen bij elkaar op zouden tellen zou dit vele malen hoger zijn dan het bedrag wat de bank in cash heeft liggen. Als beloning voor het feit dat de bank jouw spaargeld mag lenen krijg je rente. Althans, normaal gesproken. Vanwege de economische omstandigheden is deze rente een tijdje 0 of zelfs negatief geweest. Maar daar lijkt inmiddels verandering in te komen.

Crypto earn is eigenlijk gebaseerd op hetzelfde principe. Maar in dit geval is crypto de valuta die je uitleent in plaats van euro’s. En de partij waaraan je crypto uitleent is in dit geval niet de bank, maar een crypto broker. Als beloning krijg je rente in de vorm van crypto. 

Wat is het verschil met crypto staking?

Crypto earn lijkt in zekere mate op crypto staking. In beide gevallen verdien je een passief inkomen door de inzet van crypto. Het verschil zit hem echter in het doel en de constructie de lening. 

Bij crypto earn gebruikt een crypto broker of exchange jouw uitgeleende crypto om aan bepaalde verplichtingen of investeringen te kunnen voldoen. Jij bepaalt zelf van te voren voor welke periode je crypto wilt uitlenen. Voor deze periode krijg je rente in de vorm van crypto. Deze periode kan zowel flexibel als vast zijn. Bij crypto staking wordt jouw uitgeleende crypto gebruikt om transacties op de blockchain te valideren. Als beloning hiervoor krijg je wederom rente in de vorm van crypto. Niet alle blockchains zijn hiervoor geschikt. Dat komt omdat iedere blockchain gebaseerd is op een bepaald consensus principe. Crypto staking is alleen mogelijk bij blockchains die gebaseerd zijn op het proof-of-stake principe. 

Waar kan je crypto staken?

Wanneer je interesse hebt in crypto staking is het verstandig om goed te kijken waar je het beste jouw crypto kan staken. Zowel het aanbod van crypto dat je kan staken als de beloning die je krijgt voor het staken van je crypto kan bij de verschillende platformen erg uiteenlopen. Coinmerce is in dit geval een goede optie vanwege het ruime aanbod van crypto dat beschikbaar is voor crypto staking. Op dit moment heeft Coinmerce 12 coins beschikbaar voor crypto staking. Daarbij komt dat ook de staking beloningen een stuk hoger liggen dan bij de andere platformen in de markt.  

Welk platform biedt crypto earn aan?

Er zijn verschillende partijen waar je op dit moment terecht kunt voor crypto earn. Denk aan de bekendere platformen als Binance, Coinbase en Kucoin. Maar op dit moment vind je het grootste aanbod met de beste beloningen bij Coinmerce. Op dit moment zijn maar liefst 28 coins beschikbaar voor crypto earn bij Coinmerce.