Wat is de beste crypto trading bot van 2022?

Wanneer je hebt besloten om te gaan investeren in Bitcoin komen er twee belangrijke aspecten om de hoek kijken: kennis en tijd. Beide zullen zeker wanneer je net start met investeren niet in overvloed aanwezig zijn. Het gebruik maken van een crypto trading bot kan hierin uitkomst bieden. Wij hebben de beste crypto trading bots van 2022 Om te starten met een crypto trading bot heb je eerst een account nodig bij een crypto exchange. Heb je dit nog niet? maak dan eerst een account aan bij een van de aanbieders. 

Wat is een crypto trading bot?

Een crypto trading bot helpt je bij het kopen en verkopen van je posities. Dit gebeurd automatisch door gebruik te maken van een app op je smartphone. Of via een softwareprogramma op je computer. Als gebruiker bepaal jij zelf de spelregels. Een crypto trading bot voert automatisch koop en verkooporders uit op basis van instructies die jij vooraf hebt ingesteld. Bekijk ook onze tips om een succesvolle bitcoin trader te worden.

Hoe werkt een crypto trading bot?

Een crypto trading bot sluit je aan op de exchange waar jij je crypto verhandeld. Mocht je nog niet bij een exchange zijn aangesloten, kies er dan een door gebruik te maken van onze crypto vergelijker.

Een trading bot verhandeld jouw crypto op basis van instructies die jij als gebruiker vooraf hebt ingesteld. Zo zorg je ervoor dat je koopt en verkoopt op basis van de trading strategieën waar jij in geloofd. Hierdoor blijf je emoties de baas en het bespaart je natuurlijk een hoop tijd.

Om de vooringestelde instructies op een juiste manier uit te voeren kijkt een trading bot naar de prijs, het volume, het orderbook en het tijdstip. Gezamnelijk vormen deze aspecten de condities om jouw koop en verkooporders uit te voeren. Ook bieden sommige crypto trading bots de mogelijkheid om zelf algoritmes aan te dragen, en te laten gebruiken door de trading bot.

Wat zijn de voordelen van een crypto trading bot?

Zoals gezegd zijn crypto trading bots vooral interessant voor mensen die nog weinig ervaring hebben met investeren in crypto. En voor mensen die het de tijd ontbreekt om actief crypto te traden. Een trading bot gebruik je voornamelijk vanwege:

  • Gemak: je bespaart tijd en kunt gebruik maken van de kennis van anderen.
  • Altijd beschikbaar: een trading bot voert 24 uur per dag koop en verkoopinstructies voor je uit.
  • Geen plaats voor emoties: Dit kan ten goede komen van je rendement.

Welke trading bot kan ik het beste kiezen?

Om jou te helpen in de zoektocht naar de crypto trading bot die het beste aansluit bij jouw behoefte hebben we de meest populaire bots op een rijtje gezet. We hebben hierbij gekeken naar gebruiksvriendelijkheid, het aanbod van exchanges die je op de bot kunt aansluiten en de kosten. Natuurlijk zijn de prestaties van een trading bot ook belangrijk. Maar dit is grotendeels afhankelijk van hoe je de trading bot zelf instelt.

1: 3Commas

3Commas crypto trading bot

Ga je voor gebruiksvriendelijkheid en vind je het belangrijk dat je jouw trading bot op veel verschillende exchanges kan aansluiten? Kies dan voor 3Commas. Bij 3Commas kan je de meest bekende exchanges, zoals Binance, Coinbase en Kraken aansluiten. Je gebruikt het platform via een app met een zeer gebruiksvriendelijke interface. 3Commas kan je gebruiken via een gratis versie of via een betaalde versie met extra mogelijkheden. Deze zijn beschikbaar vanaf €14,50 per maand. Maak direct een account aan bij 3Commas.

2: Pionex

crypto trading bot pionex

Een trading bot die zijn oorsprong kent uit Singapore. Pionex heeft veiligheid hoog in het vaandel staan en biedt gebruikers de mogelijkheid om een keuze te maken tussen 12 verschillende trading bots. Deze hebben ieder een unieke strategie welke toepasbaar zijn op verschillende financiële markten. Het platform scoort goed op het gebied van gebruiksvriendelijkheid. Pionex biedt een integratie met Bitvavo, Binance en een aantal andere exchanges. Het platform kent geen abonnementsvormen maar werkt met een vaste fee van 0.05% per transactie. Maak nu direct een account aan bij Pionex.

3: Stacked invest

stacked invest crypto trading bot

Beginnende crypto traders kiezen vaak voor Stacked invest vanwege de gebruiksvriendelijkheid van het platform. Zonder enige kennis van zaken kan je gebruik maken van een van de reeds geschreven trading strategieën die beschikbaar zijn. Stacked invest is naast Binance veelal aangesloten bij kleiner exchanges. Maak direct een account aan bij Stacked invest.

 

4: Cryptohopper

crypto trading bot cryptohopper

Ook Cryptohopper staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid. Binnen enkele minuten heb je je eigen bot ingesteld en kan je beginnen met traden. Het voordeel van Cryptohopper is dat de meest bekende exchanges kunnen worden aangesloten. Denk hierbij aan Binance, Bitvavo, Coinbase, Kraken en Kucoin. Goed om te weten is dat Vryptohopper een van de weinige trading bots is die een integratie met Bitvavo heeft. Handel je crypto op Bitvavo, dan adviseren we je dus zeker om gebruik te maken van Cryptohopper.

Qua mogelijkheden is de gratis versie wel wat beperkt. Zo kan je slechts een beperkt aantal cryptocurrencies verhandelen, wat tevens nog handmatig moet gebeuren. In de betaalde versies zijn deze mogelijkheden er uiteraard wel. Deze zijn beschikbaar vanaf $19 per maand. Maak direct een account aan bij Cryptohopper.

5: HaasOnline

crypto trading bot haasonline

HaasOnline is een iets minder bekende speler in de markt. Een pluspunt is de ondersteuning van een groot aantal crypto exchanges. Een minpunt is dat het platform enkel te gebruiken is via een desktop versie. Ook kostentechnisch komt HaasOnline niet als beste uit de bus. Een gratis versie ontbreekt en betaalde versies starten vanaf 0.009 BTC per maand. De mogelijkheden zijn bij het goedkoopste abonnement echter beperkt. Maak nu direct een account aan bij HaasOnline.

6: Coinrule

crypto trading bot coinrule

Over Coinrule zijn we best te spreken. Het platform toont overeenkomsten met die van Bots. Ook bij Coinrule kan je je eigen Bot programmeren, of van bots van andere gebruikers  gebruik maken.

Coinrule kan aangesloten worden op de bekende exchanges Binance, Coinbase en Kraken. Helaas bestaat er nog geen integratie met Bitvavo.

Op het gebied van gebruiksvriendelijkheid scoort Coinrule prima. Het platform is te gebruiken via de app of een desktop versie. De interface is helder en overzichtelijk.

Coinrule biedt een gratis versie waarmee je kennis kan maken het het platform. Betaalde versies zijn beschikbaar vanaf $29.99 per maand. Maak nu direct een account aan bij Coinrule.

7: Quadency

crypto trading bot quadency

Hoewel Quadency veelal gebruikt wordt als platform om verschillende portefeuilles te managen, vinden we het toch goed om deze te benoemen. Quedency heeft wel een trading bot waarbij je gebruik kunt maken van een aantal trading strategieën. De gratis versie is wel beperkt tot slechts 10 transacties per dag. De betaalde versie is beschikbaar vanaf $49 per maand.

Ben jij een grote speler waarbij je portfolio´s verspreid over verschillende exchanges moet managen= Dan raden we je zeker aan om gebruik te maken van Quadency.

8: Bots

Bots crypto trading bot

Bots is een Nederlands handelsplatform wat beleggen in de breedste zin van het woord mogelijk maakt. Naast het handelen in  crypto kan je via Bots ook handelen in aandelen, vastgoed, duurzame goederen, opties, ETF’s, kunst, leningen, start-up’s en scale-up’s.

Bots is net even anders dan de rest. Je sluit namelijk niet je eigen portefuille aan op de trading bot. In plaats daarvan kies je een trading bot uit in het platform. Hier stort je geld in. Vervolgens gaat de door jouw uitgekozen bot aan de slag met jouw investering.

Daarnaast kan je ook zelf een trading bot maken door een algoritme aan te leveren. Vervolgens kunnen gebruikers op het platform jouw bot uitkiezen en hier geld in investeren. Gebuikers betalen jouw vervolgens om gebruik te maken van jouw bot. Geld verdienen dus!

De kosten van het gebruik van het platform bestaan uit een trading fee van 0.2% per transactie.

9: Gunbot

crypto trading bot gunbot

Gunbot is een internationale trading bot welke redelijk positief scoort op het gebeid van gebruiksvriendelijkheid. Een nadeel is wel dat de trading bot enkel te gebruiken is via een desktop versie. Ook is Gunbot vrij prijzig. De goedkoopste versie kost je eenmalig 0.055 BTC maar deze biedt maar een beperkt aantal opties. Helaas kent Gunbot geen gratis versie.

10: Gekko

crypto trading bot gekko

We sluiten dit lijstje af met Gekko. De enige trading bot die echt gratis is en daarom ook leuk om eens te proberen. Doordat er aan het gebruik van Gekko geen kostenplaatje vastzit moet je ook heel veel zelf kunnen, en willen doen. Dit vereis kennis en is daarom niet voor iedereen even handig. Helaas is Gekko ook enkel beschikbaar via een desktop versie en biedt deze nog geen ondersteuning voor de meer bekende crypto exchanges.

Hoe begin ik met een crypto trading bot?

Starten met een crypto trading bot doe je eenvoudig via Descrypted. Volg de volgende stappen:

  1. Maak een account aan bij een exchange. Gebruik hiervoor onze vergelijker.
  2. Kies een crypto trading bot uit bovenstaand lijstje.
  3. Maak een account aan bij de door jouw uitgekozen trading bot en begin direct met traden!