Home Hoe werkt Binance?
Via deze guide maken we je wegwijs in de grootste cryptovaluta exchange ter wereld: Binance. Maar hoe werkt Binance eigenlijk? We leggen je uit hoe je een account aanmaakt op Binance. We geven je inzicht hoe je crypto koopt en hoe je deze kan verhandelen. Ook laten we zien hoe je je crypto op Binance kan bewaren. Je vindt het allemaal in deze guide.
Voordat we de vraag: Hoe werkt Binance, kunnen beantwoorden, is het handig om eerst uit te leggen wat Binance is. Binance is een online handelsplatform waar je cryptovaluta kan kopen, verkopen, handelen en bewaren. Binance werd opgericht in 2017 in China en is sinds 2018 het grootste cryptovaluta handelsplatform ter wereld. Binance wordt geleid door Changpeng Zhao (CZ) wie een jarenlange ervaring heeft in trading systems. In 2018 opende Binance ook een kantoor in Malta vanwege veranderende regelgeving in China en Japan. Sindsdien is Binance continu in ontwikkeling. Zo introduceerde het platform in 2019 een eigen blockchain netwerk, genaamd Binance chain, waarop Binance coins (BNB) gedraaid worden.
Ook zijn de mogelijkheden voor gebruikers de laatste jaren in rap tempo verbeterd. Zo is het sinds 2019 mogelijk om crypto te kopen via VISA of Mastercard, biedt het platform een breed scala aan beschikbare cryptovaluta en zijn future contracts en leverage trading toegevoegd aan het productportfolio. Verder biedt het platform investeerders ook de mogelijkheid om deel te nemen aan IEO projecten. Binance is zeker niet alleen interessant voor de ervaren crypto investeerder. Ook beginnende investeerders kunnen op dit platform prima hun weg vinden.
Om te bepalen waar jij je crypto koopt, bewaart en verhandelt is het van groot belang dat je kijkt naar de betrouwbaarheid van de partij waar je dit wilt doen. Het is daarbij belangrijk dat je let op een aantal zaken. Tips om veilig crypto te kopen vind je hier.
Bij Binance staat veiligheid hoog in het vaandel. Op verschillende manieren helpt het platform je om jouw account op zo’n veilig mogelijke manier te gebruiken. Zo biedt Binance verschillende opties aan om de toegang tot je account maximaal te beveiligen. Denk hierbij aan 2FA beveiliging opties, watermarks voor email correspondentie en opname en handel limieten. In onze Binance review staan we hier verder bij stil.
Customer support is goed geregeld bij Binance. Hoewel je in tijden van opleving van de cryptomarkt soms lang moet wachten op een reactie, zijn de medewerkers in het algemeen goed bereikbaar en behulpzaam rondom het oplossen van klantvragen. Medewerkers zijn bereikbaar via een online chat, en daarnaast is er een uitgebreide supportomgeving ingericht waar je antwoorden op tal van klantvragen kan vinden.
Maar, hoe werkt Binance? De eerste stap om crypto te kopen of te verhandelen op Binance is het aanmaken van een account. Ga direct naar Binance om een account aan te maken en we begeleiden je stapgewijs door het aanmeldproces.
Via de gele knoppen “Register Now” en “Register” kom je direct in het registratie formulier van Binance terecht.
In de eerste stap van het registratieproces wordt gevraagd om je emailadres en een wachtwoord op te geven. Verder staat de refferal code al standaard ingevuld omdat je via descrypted.com bij Binance terecht bent gekomen.
Wanneer je je account hebt aangemaakt via “Account aanmaken” kom je in het scherm terecht waarin je emailadres wordt gevalideerd. Op het opgegeven emailadres heb je zojuist een activatiecode gekregen waarmee je het aanmaken van je account kan bevestigen.
Nadat je de verificatiecode hebt ingevuld kom je in het welkomstmenu van Binance terecht. Vanuit hier krijg je direct de verschillende mogelijkheden gepresenteerd om je eerste crypto te kopen: via fiat (Ideal of een SEPA bankoverschrijving) of via je creditcard. Indien je al cryptovaluta hebt staan op een ander platform, of in een andere wallet, dan kan je deze ook direct overboeken naar Binance (via Stort crypto).
Een belangrijk thema binnen deze Hoe werkt Binance? guide, zijn de instructies rondom het kopen van crypto op Binance. Zoals we hierboven hebben uitgelegd heb je verschillende manieren om crypto te kopen op Binance: via Ideal, een bankoverschrijving of door gebruik te maken van je creditcard. Maar welke optie je ook kiest, om crypto te kunnen kopen zal je eerst je identiteit moet verifiëren.
Als je crypto wilt kopen via een bankoverschrijving of via Ideal, click dan op “Stort fiat” Je komt dan in het volgende scherm:
Vanuit deze stap ga eerst je identiteit verifiëren via “Nu verifiëren”
Kies je voor de optie om met je creditcard crypto te kopen dan kom ik je in het volgende scherm waarin je via het middelste blok onderin je scherm kies voor: “verifieer je identiteit”
Voordat je crypto kan kopen dien je eerst je identiteit te verifiëren. Dat klinkt wellicht wat omslachtig maar het is een proces wat slechts een paar minuten in beslag neemt. Binance doet dit juist om de gebruikers van het platform optimale veiligheid te bieden. Vanwege de verplichte identiteitsverificatie weet Binance namelijk exact wie er op het platform actief zijn.
Ook via je smartphone kan je deze stap gemakkelijk doorlopen. Om naar deze stap te gaan click je op “Verify Now”
Vervolgens click je in de volgende stap op “verify”
Nu kan je beginnen met de verificatie van je identiteit. Selecteer je nationaliteit en click op “Start”
In deze stap ga je je algemene persoonsgegevens invullen.
Nadat je dit gedaan hebt ga je door naar de volgende stap via “next”
Je hebt nu de basis verificatie afgerond. Je kan nu door met de uitgebreide verificatie gaan. Dit geeft je meer mogelijkheden op het gebied van bedragen storten en uitbetalen.
Om door te gaan naar de uitgebreide verificatie click je op “Go to advanced verification”
In deze stap moet je een foto van je identiteitsbewijs uploaden. Dat gaat vrij gemakkelijk door zelf een foto te maken met je smartphone of webcam, of door een bestaande foto te uploaden. Je kan kiezen uit een foto van je paspoort, je ID-kaart of je rijbewijs. Let er wel op dat je een foto maakt van de voor en achterkant.
Nadat je een foto van je paspoort, ID-kaart of rijbewijs hebt toegevoegd click je op “continue” Je komt nu in een volgende stap waarin je wordt gevraagd om nog een nieuwe foto te maken ter verificatie. Maak deze foto en click op “submit and continue”
In de volgende stap zal je gezichtsverificatie moeten voltooien. Click op “Begin verification” om dit proces te starten. Je kan deze stap ook uitvoeren via het scannen van de QR-code wanneer je de Binance app reeds geïnstalleerd hebt.
Nadat je deze stap hebt uitgevoerd is je identiteitsverificatie voltooid. Zodra je verificatie is goedgekeurd ontvang je hiervan een bevestiging op je emailadres. In de meeste gevallen is je verificatie binnen een uur goedgekeurd.
Na verificatie van je account ga je weer terug naar het welkomscherm waarin je kan kiezen op welke manier jij je crypto wilt kopen. Mocht je onverhoopt het welkomscherm niet meer kunnen vinden, dan vind je de verschillende aankoopopties ook altijd terug via “crypto kopen” in de topnavigatie.
Je start weer vanuit het welkomstscherm vanwaar we de identiteitsverificatie gestart waren. Voordat je daadwerkelijk crypto kan kopen, zal je eerst een bedrag in euro’s (fiat) moeten storten op je Binance account.
In deze stap staat de valuta al standaard op “Euro” Vervolgens kies je of je via een bankoverschrijving, of via iDeal wilt betalen. Ook kan je betalen via een Visa of MC bankpas, maar dit vanwege de hoge fee niet aan te raden. Wel zijn Advcash en Etana aan te raden indien je hier reeds gebruik van maakt. Bij iedere betaaloptie worden netjes de extra transactiekosten vermeld.
In dit geval kiezen we voor de optie betalen via iDEAL. Vul vervolgens het bedrag in wat je wilt storten en selecteer je bank. Het bedrag wat je wilt storten kan gelijk zijn aan het bedrag waarvoor je crypto wilt kopen, maar het mag ook een ander bedrag zijn. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om een gedeelte van je gestorte bedrag eerst nog in euro’s op te slaan, en met het overige gedeelte crypto te kopen op Binance. Hierna kom je direct in de betaalomgeving van je bank om je storting af te ronden.
Bedragen storten via het gebruik van je VISA of Maestro betaalkaart werkt hetzelfde als iDeal. Je selecteert Bankpas als betaaloptie en vult het bedrag in wat je naar je Binance account wilt overmaken. Via “volgende” kom je in de betaalomgeving terecht waar je je bankgegevens moet invullen.
Een bedrag storten via een bankoverschrijving (SEPA) doe je vanuit hetzelfde welkomstscherm. Je selecteert SEPA en vult het bedrag in wat je naar je Binance account wilt overmaken. Vervolgens click je op “Doorgaan”
Vervolgens kom je in het scherm waarin de betaalgegevens worden getoond die je moet opgeven bij je overboeking.
Nu je euro’s hebt gestort op je Binance account kan je crypto kopen. Ga hiervoor naar “Crypto kopen” in de topnavigatie, en kies “Cash saldo” Vervolgens vul je het bedrag in waarvoor je crypto wilt kopen, je kiest de cryptovaluta die je wilt kopen en je voltooid je aankoop via “Kopen”
Je aangekochte cryptovaluta staat nu direct in je Binance account. Je vind dit terug via “Wallet” in de topnavigatie.
Een ander belangrijk onderdeel binnen deze Hoe werkt Binance guide? is het versturen van crypto naar je account. Wanneer je reeds crypto hebt staan bij een ander platform dan Binance, of in een andere wallet, is het fijn wanneer je deze crypto direct naar je Binance account zou kunnen overmaken. Gelukkig kan dit vrij gemakkelijk. Er zijn twee manieren:
1: Je crypto versturen naar vanuit het welkomstscherm.
In dit geval kies je voor de optie “Stort crypto”
2: Je crypto versturen naar Binance vanuit je Spot wallet
Je spot wallet vind je via de topnavigatie onder wallet -> Spot.
In je spot wallet zie je een overzicht van alle cryptovaluta die Binance aanbiedt. Kies vervolgens de coin die jij reeds bezit op een ander platform, of in een andere wallet en kies “Storten” In dit geval hebben we Cardano als voorbeeld genomen.
In de volgende stap zie je vervolgens het ontvangstadres, welke jij bij de transactie vanaf het externe platform, of vanuit de wallet waarin je Cardona staat, dient op te geven. Ook is het mogelijk om de QR code te scannen, zodat je device direct je Binance Cardano account adres herkent.
Na het uitvoeren van je transactie krijg je vaak nog een bericht per email welke je moet bevestigen. Hoe snel je crypto naar Binance is overgemaakt hangt af van het netwerk van de coin die de transactie betreft.
Een van de belangrijkste zaken om te regelen wanneer je crypto gaat kopen of bewaren op Binance is het beveiligen van je account. Gelukkig doet Binance er alles aan om je hierbij te helpen. Een van die manieren is het inschakelen van two-factor-authentication, ookwel 2FA genoemd. Binance verplicht zelfs deze manier van accountbeveiliging om optimaal gebruik van het platform te kunnen garanderen.
2FA beveiliging houdt in dat je naast het invoeren van je emailadres en wachtwoord een tweede toegangsbeveiliging toepast. Bij Binance kan je kiezen uit een aantal opties om 2FA beveiliging in te schakelen.
Een security key
In dit geval wordt het gebruik van Yubikey aanbevolen. Lees hier meer over het gebruik van Yubikey.
Google authentication
Installeer de Google authentication app op je smartphone en ontvang bij iedere login, overboeking of opname een toegangscode in de app. Deze extra toegangsbeveiliging is zeer gemakkelijk in te stellen. Hierover lees je hier meer.
SMS authentication
Ontvang bij elke login, overboeking of opname een toegangscode per SMS. Deze manier van accountbeveiliging is gemakkelijk in te stellen, maar minder veilig dan het gebruik van een security key of Google authentication.
Het instellen van 2FA beveiliging op Binance doe je in het security menu. Deze vind je hier. Kies vervolgens een van de 2FA opties. De rest van de stappen wijzigt zich vanzelf.
Nu je je eerste crypto op je Binance account hebt gekocht of gestort, kan je aan de slag gaan met handelen in crypto. Het handelsmenu op Binance vind je via de topnavigatie. Ga naar “Handelen” en kies voor “Klassiek” Je komt dan in het volgende overzicht terecht.
Er zijn nu een aantal functionaliteiten die belangrijk zijn om te snappen voordat je gaat handelen op Binance.
Welke coin wil je kopen met een andere coin? Binance biedt hiervoor 3 opties: een coin kopen met Bitcoin. Kies in dit geval voor het pair “BTC” een coin kopen met BNB (Binance coin). Kies in dit geval voor het pair “BNB” Of een coin kopen met FIAT. Dit kunnen bijvoorbeeld euro’s of dollars zijn die op je Binance account staan. De meeste coins zal je gewoon met je reeds gekochte Bitcoins aanschaffen. Mocht je deze nog niet hebben dan ligt een FIAT pair het meest voor de hand.
Het kopje margin kan je voor in het begin even vergeten. Dit zijn trading pairs die extra risico met zich meebrengen. Het is af te raden om hier mee te beginnen als beginnende trader.
Onder het kopje zones vind je verschillende categorieën waar coins gerelateerd aan zijn. Maar ook dit kan je voor nu nog even vergeten. Zie het als een extra zoekfilter.
In dit voorbeeld kiezen we voor om een coin te gaan kopen met Bitcoins die reeds op het account staan.
De volgende stap is het selecteren van de coin die je wilt kopen. Je kan hiervoor gemakkelijk de zoekfunctie gebruiken. In dit voorbeeld gaan we ADA kopen met Bitcoins.
Voordat je daadwerkelijk de geselecteerde coin gaat kopen is het belangrijk om een aantal belangrijke elementen uit te lichten. Er wordt een flinke bak aan cijfers en informatie gepresenteerd en het is belangrijk dat je deze eerst rustig doorneemt voordat je verder gaat met je transactie.
Aan de linkerkant zie je in het rood alle verkooporders staan. Zo zie je bijvoorbeeld op de onderste regel van het verkoop orderbook dat er in totaal 3.534 ADA coins te koop worden aangeboden tegen een verkoopprijs van 0.00002361 BTC per stuk.
Ook zie je aan de linkerkant in het groen alle kooporders staan. Zo zie je dat op de bovenste regel van het koop orderbook een kooporder uitstaat van 10.000 ADA coins tegen een prijs van 0.00002360 BTC. Uiteindelijk betekent dit dat je de hoogste bieder op dit moment een prijs biedt van 0.00002360 BTC voor 1 ADA coin, en de verkoper met de laagste vraagprijs vraagt op dit moment 0.00002361 BTC voor 1 ADA coin.
In het midden van je scherm zie je de prijsgrafiek van ADA. Je ziet hier hoe de prijs van ADA zich in de loop van de tijd ontwikkeld heeft. Wanneer je jezelf uiteindelijk ontwikkeld hebt tot een vergevorderde handelaar, zal je in staat zijn om op basis van patronen in deze grafiek te kopen en te verkopen.
In het midden boven de grafiek kan je het time frame van de grafiek aanpassen. In dit voorbeeld staat deze op 4 uur. Dat betekent dat je de prijsontwikkeling ziet op basis van 4 uurs tijdsvlakken. Wanneer je deze bijvoorbeeld vergroot naar een dag of een week dan zie je dat de grafiek verder terug gaat in de tijd, maar ook een groter tijdsbestek omvat. Vaak zijn patronen die je ziet op hogere time frames betrouwbaarder dan patronen die je ziet op lagere time frames.
Nu je een iets beter begrip hebt gekregen van de informatie die je op je schermt ziet, is het tijd om je eerste koop of verkooporder in te stellen. Bepaal eerst of je een coin wilt kopen of wilt verkopen. In dit geval gaan we er vanuit dat we ADA coins gaan kopen.
De bovenste keuzenvelden kan je ongemoeid laten. Deze staan standaard op Spot en op limiet. Dat kunnen we voor nu even zo laten staan. Cross en Isolated trading brengen extra financiële risico´s met zich mee, waar je als beginnende handelaar niet mee te maken wilt hebben.
Een marktorder en een Stop limiet order worden later verder toegelicht.
In de rij “bedrag” voor je de hoeveelheid ADA coins die je wilt kopen. Je kan er ook voor kiezen om deze hoeveelheid te bepalen aan de hand van een percentage van je Bitcoin portfolio, dat je aan deze transactie wilt besteden. Gebruik hiervoor het schuifje onder “Bedrag”
In de rij “Prijs” vul je de prijskoers in die je per ADA coin wilt betalen. Uit het verkoop orderbook kunnen we afleiden dat de goedkoopste aanbieder 0.00002361 BTC wilt voor 1 ADA coin. Dat betekent dat je dus nooit een prijs boven deze koers moet invoeren. In dit geval vullen we exact de prijs in die de goedkoopste aanbieder vraagt. Dat betekent dat onze order direct wordt uitgevoerd, en we de coins direct op ons account hebben staan.
Wanneer je een coin verkoopt geldt het omgekeerde. Let in dit geval op dat je altijd minimaal de prijs invult die de hoogste bieder biedt.
Vaak komt het voor dat er een gat zit tussen de prijs die de goedkoopste aanbieder vraagt, en de koper met het hoogste bod biedt. Je kan er in dat geval ook voor kiezen om een prijs te gebruiken die ergens in het midden van deze range valt. In dat geval zal je order niet direct uitgevoerd worden, maar pas zodra een verkoper of koper bij jouw ingevoerde prijs is uitgekomen.
Nadat je de prijs en de hoeveelheid coins die je wilt kopen of verkopen hebt ingevuld verschijnt het totale bedrag van de transactie in beeld. Vervolgens click je op Koop of Verkoop. Je hebt nu je eerste coins gekocht of verkocht.
Heb je nu al je antwoorden gekregen op de vraag: Hoe werkt Binance? Maak direct een account aan bij Binance om je eerste crypto te kopen!
Bitcoin
Reviews
Over ons
© Alle rechten voorbehouden – Sitemap
Cookie | Duur | Beschrijving |
---|---|---|
cookielawinfo-checbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-advertisement | 1 year | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Advertisement". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
Cookie | Duur | Beschrijving |
---|---|---|
pll_language | 1 year | This cookie is set by Polylang plugin for WordPress powered websites. The cookie stores the language code of the last browsed page. |
Cookie | Duur | Beschrijving |
---|---|---|
_ga | 2 years | This cookie is installed by Google Analytics. The cookie is used to calculate visitor, session, campaign data and keep track of site usage for the site's analytics report. The cookies store information anonymously and assign a randomly generated number to identify unique visitors. |
_hjFirstSeen | 30 minutes | This is set by Hotjar to identify a new user’s first session. It stores a true/false value, indicating whether this was the first time Hotjar saw this user. It is used by Recording filters to identify new user sessions. |
Cookie | Duur | Beschrijving |
---|---|---|
_fbp | 3 months | This cookie is set by Facebook to deliver advertisement when they are on Facebook or a digital platform powered by Facebook advertising after visiting this website. |
fr | 3 months | The cookie is set by Facebook to show relevant advertisments to the users and measure and improve the advertisements. The cookie also tracks the behavior of the user across the web on sites that have Facebook pixel or Facebook social plugin. |
Cookie | Duur | Beschrijving |
---|---|---|
_ga_Q2Z7MXE0E8 | 2 years | No description |
_hjAbsoluteSessionInProgress | 30 minutes | No description |
_hjid | 1 year | This cookie is set by Hotjar. This cookie is set when the customer first lands on a page with the Hotjar script. It is used to persist the random user ID, unique to that site on the browser. This ensures that behavior in subsequent visits to the same site will be attributed to the same user ID. |
_hjIncludedInPageviewSample | 2 minutes | No description |
_hjTLDTest | session | No description |