BLOX review: Dé Nederlandse crypto-app

In deze review gaan we dieper in op BLOX: een Nederlandse crypto exchange die zich richt op de beginnende belegger in crypto. BLOX is enkel te gebruiken via de app op je smartphone. Er is veel aandacht en tijd gestoken in de gebruiksvriendelijkheid van het platform. Daarmee onderscheid BLOX zich van andere crypto exchanges. Wij hebben alle voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet.

Tijdelijke actie: Download nu de BLOX app en krijg je eerste €10 aan crypto van Descrypted!

BLOX review

Gebruikers beoordelen BLOX met 4.2/5 op Trustpilot. De tijd die is gestoken in het gemak en de gebruiksvriendelijkheid van de app vertaalt zich dus mooi in een positieve klantwaardering. Naast klantwaardering hebben wij in onze BLOX review ook gekeken naar de veiligheid- en betrouwbaarheid van het platform, trading fees, gebruiksvriendelijkheid en de klantenservice.

Is BLOX te vertrouwen?

Ja, BLOX is een betrouwbaar Nederlands platform voor het handelen in crypto. BLOX is onderdeel van het grotere BTCdirect en heeft een vergunning van de Nederlandse bank. Vergunninghouders zijn verplicht de identiteit van hun gebruikers te verifiëren. BLOX kent dus alle gebruikers op het platform wat ten goede komt aan de veiligheid. 

Verder heeft iedere gebruiker de mogelijkheid om zelf handelslimieten in zijn account in te stellen. En is het mogelijk om je account te beveiligen met 2FA (two-factor-authentication).

BLOX review – Veiligheid en betrouwbaarheid: 5/5

Wat zijn de kosten van BLOX?

Is BLOX goedkoop? Als je kijkt naar de alternatieven in de markt dan is BLOX niet de goedkoopste, maar ook niet de duurste. Bij BLOX betaal je bij iedere transactie 1% aan transactiekosten. Dat is vergelijkbaar met Bitcoinmeester, maar een stuk duurder dan Bitvavo (0,25%) en Binance (0.1%). Wel is BLOX goedkoper dan Litebit (1.25%).

De transactiekosten van BLOX zijn transparant en begrijpelijk. Zo geldt voor iedere transactie een gelijke fee van 1%. En deze kosten zijn duidelijk weergegeven voordat de transactie is voltooid.

BLOX review – Kosten: 3.5/5

Gebruiksvriendelijkheid BLOX

Zoals gezegd onderscheidt BLOX zich op het onderdeel gebruiksvriendelijkheid. Goed om te weten is dat BLOX enkel te gebruiken is via de BLOX app op je smartphone. De app is duidelijk en overzichtelijk. Zo krijg je snel inzicht in de actuele Bitcoin koers, en heb je direct toegang tot je wallet. 

Het aanbod van altcoins is bij BLOX minder groot dan andere crypto exchanges. Bij BLOX vind je naast Bitcoin meer dan 60 altcoins. Op het platform zijn naast Bitcoin meer dan 200 verschillende altcoins te koop.

 

BLOX review – Gebruiksvriendelijkheid: 5/5

Klantenservice BLOX

BLOX heeft klantenservice hoog in het vaandel staan. Op werkdagen is het team telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 22.00 uur. En in het weekend van 12.00 tot 17.00 uur.

Verder kan je BLOX bereiken via de email, en via Twitter, Facebook, Instagram, Youtube en Telegram. Leuk om te weten is dat BLOX regelmatig een vragenuurtje op Youtube houdt, waarvoor je dus je eigen vragen kan insturen.

BLOX review – Klantenservice: 4.5/5

Conclusie

BLOX is uitermate geschikt voor als je net nieuw bent in de wereld van crypto. Het platform is overzichtelijk en gemakkelijk in gebruik, wat absoluut van belang is wanneer je voor het eerst crypto gaat kopen. Zorg wel dat je een smartphone hebt, want BLOX is enkel via de app te gebruiken. 

De grootste nadelen van BLOX zijn de transactiekosten, die iets aan de hoge kant zijn. Ook is het aanbod van verschillende altcoins en handelsopties wat beperkt. Al met al is BLOX een prima optie voor de beginnende crypto investeerder.

BLOX beoordeling: 4.5/5.

Ben je na het lezen van deze review enthousiast geraakt? Download dan direct de BLOX app en begin direct met handelen.